Naujienų agentūros ELTA užsakymu rinkos ir viešosios nuomonės tyrimų kompanijos „Baltijos tyrimai“ gyventojų apklausa vyko kovo 4-15 dienomis, tad LVŽS reitingams dar neturėjo įtakos 62 proc. gyventojų pasitikėjimą turinčio S. Skvernelio apsisprendimas eiti su jais į rinkimus, apie tai jis paskelbė kovo 23 dieną.

Reikšmingų pokyčių partijų reitinguose kovą nebuvo. Lyginant su vasario mėnesį vykusia apklausa, 3 procentiniais punktais padaugėjo gyventojų, kurie per būsimus Seimo rinkimus ketina balsuoti už Tėvynės sąjungą-Lietuvos krikščionis demokratus. Kitų partijų palaikymas per pastarąjį mėnesį nepakito arba pokyčiai yra statistinės paklaidos ribose.

Konservatorių pasitikėjimas siekė 10,9 proc., ir jie buvo trečioje vietoje po socialdemokratų, kuriuos palaikė 20,1 proc., ir liberalų – 14,2 proc. apklaustųjų.

Už jų liko Darbo partija, kurią palaiko 9 proc. bei Lietuvos lenkų rinkimų akcija, palaikoma 5 proc. apklaustųjų.

Kitos dvi partijos turi mažesnį palaikymą – už Lietuvos laisvės sąjungą (liberalus) ketino balsuoti 2 proc. suaugusių šalies gyventojų, o už Lietuvos žaliųjų partiją – 1 proc. respondentų.

Ketvirtadalis – 24 proc. respondentų nurodė, kad jie nedalyvautų Seimo rinkimuose arba yra neapsisprendę, už ką balsuoti. Lyginant su ankstesniu tyrimu, neapsisprendusių gyventojų dalis sumažėjo 5 procentiniais punktais.

Apačioje pateiktoje lentelėje atsispindi apklausos, kurios metu buvo teiraujamasi, už kokią partiją rinkėjai atiduotų savo balsą, jei Seimo rinkimai vyktų rytoj, rezultatai:

Už kokią partiją žmonės balsuotų, jei rinkimai vyktų rytoj