Tačiau susitikimo jie pasiprašė ne tiesiogiai, o atsiuntę savo atstovą Kazimierą Juraitį, kuris taip pat dirba tinklapiuose ekspertai.eu ir laisvaslaikrastis.lt.

Šie tinklapiai ataskaitoje irgi buvo paminėti tarp tų, kuriuose skleidžiama prorusiška informacija.

VSD vadovas D. Jauniškis sutiko priimti signatarus ir sakė tai padarysiantis taip, kaip to reikalauja teisės aktai – be eilės.

Trečiadienį paviešintoje ataskaitoje teigiama, kad tarp Rusijai palankių judėjimų yra signataro R. Paulausko neformalus judėjimas „Mūsų gretos“, Vaido Lekstučio koordinuojamas sambūris „Būkime vieningi“. Ataskaitoje pabrėžiama, kad šias jėgas konsoliduoti bando kitas signataras Z. Vaišvila.

Z. Vaišvila, kartu su buvusiu aktoriumi, Seimo nariu Audriumi Naku, išrinktu pagal „Drąsos kelio“ sąrašą, praėjusiais metais surengė forumą „Mūsų valstybės tikslas“, kurio dalyviai susibūrė į Birželio 3-iosios grupę, arba B3 grupę. Ši grupė siekia oficialaus įteisinimo.

B3 grupę sudaro R. Paulausko „Mūsų gretos“, Lietuvos liaudies partija su laikinuoju pirmininku Aru Vyturiu Sutkumi ir visuomeninis judėjimas prieš migraciją „Nacionalinis interesas“. Pastarąją organizaciją įsteigė prorusiškomis pažiūromis, kaip teigiama ataskaitoje, pagarsėję Marius Jonaitis ir Vitalijus Balkus.