„Po Velykų išeinu į apmokamas atostogas, po to – į neapmokamas atostogas, bet kokiu atveju nebeatlikinėsiu oficialiai tų (diplomato) pareigų“, – BNS trečiadienį sakė Ž.Pavilionis.

Pasak Ž.Paviliono, diplomato tarnybą pasidarė per sudėtinga derinti su politine kampanija.

„Prasideda rinkimų kampanija ir vis sunkiau derinti diplomato ir politinį darbą. Mums kaip diplomatams nėra draudžiama užsiimti politika, bet tai galime daryti ne darbo metu ir savaitgaliais, bandžiau tai daryti, bet vis sunkiau, todėl reikia apriboti tas (diplomato) funkcijas“, – sakė ambasadorius.

„Aš iš darbo tikrai neišeinu, išeinu į atostogas, kurios sudaro galimybę užsiimti politine veikla, net ir pagal įstatymą numatyta, kad tiems, kas kandidatuoja į Seimą, yra mėnuo atostogų. Todėl dabar imu savo tikrąsias atostogas, išeinu kasmetinių atostogų sąskaitą, kurių turiu prisikaupęs, o po to prasidės nemokamos atostogos“, – sakė Ž.Pavilionis.

Ž.Pavilionis 2006-2009 metais buvo Užsienio reikalų ministerijos sekretorius, 2000-2015 metais vadovavo Lietuvos ambasadai Jungtinėse Valstijose, o paskutiniu metu dirbo Vilniuje kaip ambasadorius ypatingiems pavedimams Rytų partnerystei.

Parlamento rinkimuose kaip konservatorių atstovas jis dalyvaus Naujamiesčio apygardoje.

Apie Ž.Pavilionio stabdomą diplomatinę tarnybą pirmasis pranešęs naujienų portalas alfa.lt atkreipia dėmesį, kad dar būdamas ambasadoriumi, Ž.Pavilionis paskelbė apie savo ketinimus dalyvauti rudenį vyksiančiuose Seimo rinkimuose ir ėmė aktyviai reikštis žiniasklaidoje, teikdamas komentarus Lietuvos ir pasaulio politikos klausimais.

Pastaruoju metu diplomatas nevengė aštrių pareiškimų - jis sakė, kad respublikonų kandidatu JAV prezidento rinkimuose siekiantis tapti Donaldas Trumpas yra Baracko Obamos valdymo pasekmė, ir kritikavo tai, ką vadino „Briuselio diktatu“.

Užsienio reikalų ministro Lino Linkevičiaus atstovas spaudai Kęstutis Vaškelevičius BNS sakė, kad Ž.Pavilionis buvo sulaukęs įspėjimų.

„Ž.Pavilionis yra informavęs ministerijos vadovybę, kad po Šv. Velykų ketina išeiti atostogų. Viešoje erdvėje diplomatai gali reikšti savo nuomonę įgaliotais klausimais ir nepažeidžiant profesionalumo ir etikos principų. Ambasadorius Ž. Pavilionis nebuvo įgaliotas komentuoti JAV rinkimų kampanijos. Jis buvo įspėtas, kad jo vieši komentarai kitų šalių atžvilgiu turi derėti su diplomato profesine etika“, - sakė K.Vaškelevičius.