"Aktyvioje politikoje esu visus nepriklausomybės metus, tačiau niekada neužsiėmiau ir neužsiimu jokiais tarpininkavimais. (...) Pateiktuose klausimuose Jūs naudojate tarpininkavimo sąvoką, tačiau mes, teisininkai, mėgstame tikslumą. Puikiai žinau tarpininkavimo sąvokos turinį ir manau, kad ji čia visiškai netinka, todėl siūlyčiau naudoti tikslias sąvokas, kad nesuklaidintume visuomenės", - antradienį Seime, atsakydamas į grupės parlamentarų klausimus, tvirtino J. Bernatonis.

Jo teigimu, Lietuvos savivaldybių asociacijos prezidentas R. Malinauskas kreipėsi viešojo intereso klausimais, kadangi tai buvo ne Teisingumo ministerijos kompetencija, todėl jis buvo nukreiptas į prokuratūrą.

"Noriu pažymėti, kad kažkokio specialaus pokalbio su generaliniu prokuroru neorganizavau, jį buvau sutikęs viename renginyje sausio pradžioje ir pasakiau dėl Savivaldybių asociacijos prezidento kreipimosi. Žinoma, pats generalinis prokuroras nusprendė, ar jam tikslinga susitikti. Kaip jau minėjau, negaliu kalbėti apie klausimus, kurie nėra mano kompetencijoje", - sakė J. Bernatonis.

Vadovaudamasi Seimo statutu, parlamentarų grupė paprašė ministro atsakyti į klausimus, susijusius su galimu jo tarpininkavimo dėl Druskininkų mero R. Malinausko susitikimo su generaliniu prokuroru E. Pašiliu.