„Žmonės stengiasi vengti ir metro, ir autobusų. Visi stengiasi eiti pėsčiomis, vengia didesnių sankryžų, ilgesnio sustojimo“, - BNS telefonu iš Briuselio antradienį pasakojo A.Pranckevičius.

Jo manymu, išpuoliai Briuselyje yra koordinuota ataka prieš Briuselį kaip Europos Sąjungos (ES) sostinę: „Susprogdintos stotys yra visiškai Europos kvartale ir oro uostas yra simbolis ne tik globalizacijos, bet ir tarptautinių ryšių bei Europos atvirumo su likusiu pasauliu“.

Pasak jo, tie išpuoliai daugiausiai pavojaus kėlė ES institucijose dirbantiems žmonėms, kurie daug keliauja oro linijomis bei metro. A.Pranckevičius teigė pats Zaventemo oro uostu besinaudojantis itin dažnai, kartais ir kelis kartus per savaitę.

Sprogimų metu jis dalyvavo darbo pusryčiuose su dešimtimi ES ir Rusijos ambasadorių.

„Kalbėjomės būtent apie saugumo, terorizmo, migracijos iššūkius. Tai iš tikrųjų, tokia juoda ironija“, - sakė jis.

Briuselio Zaventemo oro uoste antradienį driokstelėjus dviem galingiems sprogimams žuvo keliolika žmonių, o dar kelios dešimtys buvo sužeisti. Dar vienas sprogimas nugriaudėjo Briuselio metropoliteno Malbeko stotyje, esančioje netoli Europos Sąjungos institucijų.

Belgija antradienį paskelbė aukščiausio lygio kovos su terorizmu parengtį.

VSD: teroro grėsmės lygis vertinamas nuolat, dėmesys padidintas nuo Paryžiaus išpuolių

Valstybės saugumo departamentas (VSD) sako nuolat vertinantis teroro grėsmės lygį, ir pabrėžia, kad dėmesys transporto sektoriui išlieka sustiprintas nuo atakų Paryžiuje.

„Dar nuo Paryžiaus išpuolių VSD kartu su kitom Europos Sąjungos žvalgybos tarnybomis dirba padidinto budrumo režimu, dėmesys ypač padidintas transporto sektoriui“, - BNS antradienį sakė VSD atstovas spaudai Vytautas Makauskas.

Jo teigimu, „savo kompetencijos ribose VSD vertina įvairius indikatorius, jeigu tik atsirastų realus pagrindas, Vyriausybei būtų siūloma kelti teroro išpuolio grėsmės lygį“.

Tai jis sako po to, kai antradienį sprogimai nugriaudėjo Briuselio Zaventemo oro uoste ir metro Malbeko stotyje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (58)