DELFI primena, kad kovo 8-ąją, antradienį, spec. tarnyboms buvo pranešta apie avariją Nemenčinės plente, ties Kreivalaužių kaimu (Nemenčinės sen., Vilniaus r.). Susidūrus dviem automobiliams („Audi A6“ ir „Mercedes“), sužaloti trys žmonės.

Pirminiais duomenimis, avariją sukėlė 1992 m. gimęs „Mercedes“ vairuotojas. Pasak liudytojų, „Mercedes“ automobilio vairuotojas lėkė lenkdamas visus jo kelyje pasitaikančius automobilius. Iš karto po įvykio jam nustatytas 1,51 prom. girtumas. Neblaivus buvo ir kartu važiavęs jo keleivis. Jiems nustatyti nežymūs sveikatos sutrikimai, abu vaikinai buvo nuvežti į ligoninę.

Savo ruožtu aštuoniolikmetį „Audi A6“ vairuotoją A. Murauską iš kone visiškai sumaitoto automobilio turėjo vaduoti ugniagesiai. Iš karto po įvykio buvo aišku, kad jo būklė – labai sunki. Vaikiną ištiko koma, iš kurios, deja, jis taip ir nepabudo. Kovo 14-ąją A. Murauskas mirė.

Prašo padėti

Vaikino draugus pasiekė ne tik ši skaudi žinia, bet ir tai, kad girtas „Mercedes“ automobilį vairavęs jaunas vyras neigia buvęs avarijos kaltininku. Šio eismo įvykio tyrimas nėra baigtas, tad teisėsauga griežtai jo kaltininku neįvardija.

Negalėdami taikstytis su atsakomybės vengimu A. Murausko artimieji prašo žmonių padėti surinkti pinigų advokatui.

„Brangūs draugai, pažįstami ir tiesiog neabejingi žmonės. Kviečiame prisidėti ir padėti Murauskų šeimai kovoti už teisybę ir teisingumą. Visi pinigai bus panaudoti advokatams“, – tokia žinutė ėmė sklisti socialiniame tinkle „Facebook“.

Nori kuo daugiau viešumo

Savo ruožtu A. Murausko draugai įsitikinę – šioje situacijoje reikia kuo daugiau viešumo.

„Reikia liudininkų, reikia palaikymo. Jei liksime abejingi, kitą kartą nuo tokių „erelių“ gali nukentėti bet kuris iš mūsų, mūsų mylimi ir artimi žmonės. Tegul būna pamoka visiems, norintiems išgėrus atsisėsti prie vairo. Tik kaina tokios pamokos žiauriai žiauriai didelė“, – tokie ir panašūs įrašai pradėti talpinti vaikino feisbuko paskyroje.

A. Murausko artimieji neslepia – tai buvo žmogus, kokių taip trūksta Lietuvoje: sąžiningas, pozityvus ir neatsisakantis padėti.

„Arną pažinojau jau nuo tada, kai dirbau Nemenčinės Gedimino gimnazijoje. Kiek pamenu, tai pirma vaikų laida, su kuria pradėjau dirbti Sostinės krepšinio mokykloje. Šis vaikinukas visada švytėjo, džiaugėsi viskuo, buvo darbštus, protingas, mokėjo bendrauti su vaikais ir mokytojais, buvo stiprus bei mokėjo džiaugtis kiekviena akimirka. Pažįstu Arno visą šeimą, tai puikūs žmonės. Gaila ir liūdna, jog šitas šaunus žmogus taip iškeliavo į kitą pasaulį ir dar tokiu būdu, nors jam dar viskas buvo prieš akis. Užuojauta visai šeimai, o su Arnu mes būsime šalia mintimis...“, – feisbuke rašė buvęs A. Murausko krepšinio treneris Povilas Kirdeika.

Užuojautą jam reiškė visa Sostinės krepšinio mokyklos bendruomenė.

Dalijosi prisiminimais

Tuo metu vaikino draugai dalijasi ne tik užuojautos žodžiais, bet ir prisiminimais, koks buvo A. Murauskas.