Su DELFI susisiekė skaitytojas Dovydas, kuris pasakojo kadaise dalyvavęs šio asmens organizuotuose mokymuose.

Paviešino vaizdo įrašus, kaip užsiiminėja seksu

„Iš pradžių „Alfa vyras“ programa mane labai sužavėjo, man patiko adrenalinas kalbinant nepažįstamas moteris gatvėje, taip pat gerokai išaugo pasitikėjimas savimi. Visa tai puiku, bet neseniai Airinas savo svetainėje patalpino „Alfa mokymų“ reklaminius filmukus, kurie mane sukrėtė ir sukėlė pasišlykštėjimą. Juose panaudotos ištraukos iš vaizdo įrašų, kuriuose jis užsiiminėja seksu su moterimis. Veidai yra paslėpti, tačiau yra visiškai aišku, kas tas vaikinas – Airinas“, – tikino vaikinas.

Dovydas sakė nemanantis, kad aptariami vaizdo įrašai buvo daryti turint merginų sutikimą, nes, panašu, kad filmuota slaptomis kameromis.

„Mano manymu, tai amoralu ir tikrai turėtų būti nelegalu. Pats kursų nebelankau, nes radau draugę ir stengiuosi, kad ji nesužinotų apie mano mokymus, nes dabar supratau, kad visa tai perėjo nuo „pagalbos susirasti merginą“ iki „man tereikia vienos nakties nuotykio“. Šiuo metu Airinas naudojasi pseudonimu Aron Wealthy“, – aiškino Dovydas, pasidalindamas nuoroda į tinklalapį, kuriame angliškai rekomenduojami „Alfa vyrų“ mokymai.

Slepia tikrąjį vardą ir veidą

Kad Dovydo teiginiai, jog Aron Weatlhy ir Airinas Arutiunianas yra tas pats asmuo, teisingi, peržiūrėjus vaizdo įrašus abejonių beveik nekyla.

Nors juose pasirodantis vyras savo veidą slepia spec. efektais ar kauke, identiškas šių asmenų sudėjimas, stilius, apranga, bendravimo manieros, balsas.

Be to, ir pats A. Arutiunianas feisbuke prisistato kaip aptariamo tinklalapio vadovas, dalijasi ten skelbiama informacija.

Maža to, ir Aron Weatlhy paslaugas reklamuojančiame feisbuko puslapyje iš pagrindinės nuotraukos nesunku atpažinti A. Arutiunianą.

Įvertinti tai siūlome Jums (viena nuotrauka pristato A. Wratlhy, kita publikuojama A. Arutiuniano feisbuke):

Filmavo, kaip mylisi su merginomis

Savo ruožtu tinklalapyje, kurio nuoroda pasidalijo Dovydas, be „Alfa vyro“ kursus reklamuojančio teksto, yra įkelti ir 6 vaizdo įrašai, kuriuose užfiksuoti ir labai intymūs vaizdai.

Dalis jų, matyti, nufilmuota viešose vietose – gatvėje, prekybos centruose. Abejonių, kad tai filmuota Lietuvoje, nekelia tai, kad aplinka – lengvai atpažįstama, žmonės bendrauja lietuviškai.

Vaizdo įrašuose matomas vyras bendrauja su merginomis, prašo jų telefonų numerių.

Vėliau veiksmas persikelia į privačią erdvę. Filmuojama, kaip skirtinguose butuose užsiiminėjama seksu.

Nors vaizdo įrašuose esančių asmenų veidai paslėpti, nesunku suprasti, kad stebime tą patį vyrą ir skirtingas merginas. Galima išgirsti vaizdo įraše matomus asmenis kalbant lietuviškai.

Reklamuoja savo paslaugas

Po pastarųjų vaizdų paprastai pasirodo ir, galima numatyti, pats jų autorius, kuris reklamuoja savo paslaugas, aiškina, ko galima pasiekti sudalyvavus šiuose mokymuose.

Aptariamas asmuo savo veidą slepia. Tačiau, pavyzdžiui, su viename vaizdo įraše matoma kauke nuotrauką feisbuke yra paskelbęs ir A. Arutiunianas.

Vaizdo įrašuose minima, kad jų kūrėjas gyvena Lietuvoje.

Komentuoti nepanoro

DELFI susisiekė ir su A. Arutiunianu, tačiau komentuoti šią situaciją jis atsisakė.

Išgirdęs, kad skambina žurnalistai, jis tiesiog atkirto: „Nedomina“. Tačiau, nors sutiko išklausyti, dėl ko skambina, iš karto tai išgirdęs padėjo telefono ragelį.

Perskambinus dar kartą, jis ėmė kalbėti labai agresyviai ir aiškinti, kad iš DELFI portalo turėtų būti išimtos A. Arutiuniano nuotraukos.

„Laukiam, kad būtų uždengtas veidas. Neįdomu. Supranti, neįdomu, mes pas tave asmeniškai ateisim, uždenkit veidus“, – šaukė jis.

Kartą dėl to jau kreiptasi į teismą

DELFI primena, kad dar 2014 m. Vilniaus miesto apylinkės teismas ėmėsi nagrinėti civilinę bylą, kurioje dabar jau buvusi studentė gina pažeistas teises į atvaizdą, privatų gyvenimą bei jo slaptumą, nes „Youtube“ platformoje buvo paviešintas vaizdo įrašas, iš kurio buvo galima susidaryti įspūdį, kad ji užsiiminėja lytiniais santykiais.

Atsakovu 23 metų mergina patraukė iš Jurbarko į Vilnių studijuoti atvykusį, bet čia taip ir pasilikusį šiuo metu pagal individualios veiklos pažymėjimą „menine kūryba“ ir „kultūriniu švietimu“ užsiimantį 25 metų Airiną Arutiunianą.

Galiausiai šiemet kovo mėnesį merginai buvo priteista 3 tūkst. eurų neturtinės žalos atlyginimui. Pripažinta, kad A. Artiunianas pažeidė teisę į asmens privatų gyvenimą bei jo slaptumą.

Tuomet sekso scenoje taip pat nebuvo matyti nei vaikino, nei merginos veidai.

Mergina esą suprato neteisingai

Po posėdžio šios informacijos A. Arutiunianas komentuoti nepanoro. Tačiau aptariamus vaizdo įrašus filmavęs jo bičiulis buvo atviresnis – jis teigė manęs, jog A. Arutiunianas vėliau informuos merginą apie tai, kad ji buvo visą laiką stebima.

„Slapta filmuojame, nes taip atsiskleidžia žmogaus natūralumas“, – operatorius pažymėjo, jog taip pat semiasi patirties iš savo didžiojo mokytojo – jis ne tik stebi žmonių emocijas, bet ir per slapta įmontuotą mikrofoną gali klausytis, kaip reikia „vilioti moteris“.

Vėliau pats A. Arutiunianas aiškino, kad esą ši mergina neteisingai jį suprato.

„Mergina neteisingai mane suprato – šiuo vaizdo įrašu stengiausi vyrams paaiškinti, kaip reikia elgtis su moterimi“, – tikino jis.

Aiškino, kad veiklą nutraukia

Tiesa, viešai jis dar prieš pusmetį portalui MIESTE.lt tvirtino, kad daugiau jokių mokymų gatvėse ir jokių privačių pamokų nebebus.

„Sulaikiau darbo pasiūlymo iš rimtos užsienio kompanijos ir nusprendžiau nutraukti šią veiklą, – portalui MIESTE.lt patvirtino Airinas. – Daugiau nebepriimsiu nė vieno mokinio, nes noriu koncentruotis ties viena veikla, nesinori blaškytis.“

Ir nors vaikinas nepanoro atskleisti, kokias pareigas jam pasiūlė minėta kompanija, patikino, kad veikla pelninga, todėl negalėjo atsisakyti pasiūlymo. Per daugiau nei penkerius metus Airinas tikina išmokęs daugiau nei šimtą vyrų profesionaliai vilioti moteris.

„Seminaruose būdavo daugiau mokinių, tačiau asmeniškai mokinau apie šimtą“, – pasakojo Airinas.

Individualūs mokymai, kuriuose Airinas mokydavo viliojimo, šokio bei bendravimo su moterimis meno, trukdavo kelias dienas. Per jas vaikinas buvo išmokomas ne tik teorijos, jo žinios buvo patikrinamos ir viešose erdvėse bei klubuose.

„Daugiau knygų neberašysiu ir jokių vaizdelių, kaip vilioti moteris, nebefilmuosiu, tik parduosiu tai, kas jau yra paruošta“, – pasakojo Airinas.