Premjerui atsakius į pateiktus klausimus, opozicijos lyderis Andrius Kubilius apgailestavo, kad A. Butkevičius nepripažino „klaidų ir netiesos sakymo“ Vijūnėlės dvaro istorijoje. A. Kubilius sakė skaitęs premjero pokalbių su Druskininkų meru Ričardu Malinausku išklotines ir iškėlė klausimą dėl A. Butkevičiaus atsakymų praėjusių metų spalio 16 d. DELFI straipsnyje „Po sočios vakarienės kurorte – premjero tūpsnis Druskininkų carui“.

Minėtame straipsnyje, raštu atsakydamas į klausimus, A. Bukevičius teigė: „Druskininku meras nei į Vyriausybę, nei į Premjerą nesikreipė dėl 1992 m. gegužės 12 d. Vyriausybės nutarimo pakeitimo/panaikinimo“.

A. Kubilius klausė, ar A. Butkevičius pripažįsta šiame rašte melavęs DELFI žurnalistui.

A. Butkevičius aiškino tą vakarą dalį sočios vakarienės palikęs, nes turėjęs išskubėti į Vilnių. Pasak premjero, stenogramoje matyti: jokių pažadų įtraukti nutarimą į posėdžio darbotvarkę nebuvo.

A. Butkevičius: aš tikintis, aš nemeluoju

Tačiau konservatoriai neatlyžo. „Pone premjere, noriu pratęsti ir paklausti dar kartą: kodėl jūs melavote? Ir ar artėjančios Velykos yra tas laikas, kai jūs ir jūsų Vyriausybė nustosit meluot?“, - klausė R. Juknevičienė.

„Žinote, aš noriu pasakyti jums: aš nesinaudoju praktika, kuria naudojasi konservatoriai. (…) Aš, žinote, labai elgiausi džentelmeniškai ir galiu pasakyti: aš, kaip tikintis žmogus, nemeluoju, ponia Rasele, ponia Seimo nare, jūs imkit pavyzdį iš manęs, jeigu visi tokie politikai bus, aš manau, bus daugiau viešumo, skaidrumo, atskaitomybės“, – reagavo A. Butkevičius.

A. Butkevičius vardijo, kad „mailiaus byloje“ specializuoju liudytoju yra buvęs konservatorius Kazimieras Starkevičius, buvęs sveikatos apsaugos viceministras Atūras Skikas už kyšio paėmimą buvo nuteistas lygtinai, A. Kubiliaus visuomeninis konsultantas, buvęs žemės ūkio viceministras Aušrys Macijauskas Vilniaus apygardos teismo buvo pripažintas kaltu dėl piktnaudžiavimo tarnyba, dėl skandalų iš pareigų atsistatydino buvęs sveikatos apsaugos viceministras Gintaras Valiukonis.

„Yra dvigubi standartai, jūs padarykite išvadas“, – konservatorius ragino A. Butkevičius. Ši jo kalba palydėta šūksniais „gėda“.

Apsižodžiavimas tuo nesibaigė – Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė pareiškė besitikinti, kad Velykų dieną visi po išpažinties ateis į bažnyčią ir bus atlikę pareigą.

Pasisakyti norėjo ir „tvarkietis“ Petras Gražulis. „Neteiskite ir nebūsite teisiami“, – konservatorius mokė P. Gražulis, prisiminęs svetimaujant sugautą moterį, į kurią niekas nedrįso mesti akmens.