Pirmą apsilankymo parodoje dieną meras taip pat dalyvavo ir prestižinio leidinio “Financial Times” grupei priklausančio didžiausio pasaulyje tiesioginių užsienio investicijų analizės centro „fDi Intelligence” Europos ateities miestų apdovanojimų ceremonijoje.

Šiemet pagal miestų ekonominį vystymąsi ir patrauklumą tiesioginėms užsienio investicijoms sudarytame reitinge vidutinio dydžio Europos miestų kategorijoje Vilnius užėmė 3 vietą. Sudarant reitingą buvo atsižvelgiama į penkis veiksnius: ekonominį potencialą, verslo aplinką, žmogiškąjį kapitalą bei gyvenimo kokybę, kaštų efektyvumą ir ryšius. Be to, buvo vertinama miesto tiesioginių užsienio investicijų pritraukimo strategija. Reitinge Vilnių aplenkė tik Ciurichas (Šveicarija) ir Edinburgas (Jungtinė Karalystė).

„Gautas apdovanojimas rodo, kad Vilnius iš perspektyvaus Rytų Europos miesto per dvylika metų tapo labiausiai augančia sostine ir ateities Europos miestu šalia Ciuricho ir Edinburgo. Kitas žingsnis – augti ir peraugti į didelių miestų virš 750 tūkstančių gyventojų lygą. Artimiausią dešimtmetį Vilniaus laukia puiki ateitis“, - pranešime spaudai cituojamasVilniaus miesto meras Remigijus Šimašius.

Parodoje MIPIM - 2016 Vilniaus meras pristato investicijų sostinėje galimybės užsienio investuotojams: Daugiafunkcio sporto, kultūros ir švietimo komplekso (79 mln. eurų), Liepkalnio sporto ir sveikatinimo centro (10 mln. eurų), Vilniaus technologijų parko ir kitus investicinius projektus. Daugelis šių projektų taps realybe per artimiausius keletą metų.

Baltijos jūros regione Vilnius yra antras jauniausias miestas po Kopenhagos. Pasak mero, šių metų MIPIM parodoje yra labai svarbu būti matomiems, pristatyti investicijų pritraukimo strategiją - Vilnius atviras besikuriantiems paslaugų centrams, aukštos klasės biurams, startuoliams, naujausioms technologijoms, konferenciniam turizmui, lengvai pasiekiamas ir pritraukiantis daugiausiai jaunų žmonių Baltijos regione miestas.

„Vilnius šiuo metu yra labiausiai augantis tūkstantmečio kartos miestas. Čia gyvena darbštūs, gabūs technologijoms žmonės, dauguma kalbantys mažiausiai dviem užsienio kalbomis. Vilniuje įspūdingais tempais auga įvairūs verslai – vien per pastaruosius dvejus metus IT sektorius pademonstravo 30 procentų augimą ir ketvirtadaliu padidino savo darbuotojų skaičių. Paslaugų centrai Vilniuje vykdo įspūdingą plėtrą ir ieško kelių šimtų naujų darbuotojų. Visa tai leidžia man pristatinėti Vilnių užsienio investuotojams kaip fantastiško augimo miestą“, - parodoje gausiai besilankantiems užsienio žurnalistams kalbėjo Vilniaus meras.

R. Šimašių kelionėje į didžiausią NT įmonių ir miestų susitikimo vietą lydi ir neseniai paskirtas visuomeninis Vilniaus mero patarėjas investicijų pritraukimo klausimais Antanas Guoga. Europarlamentaras renginyje susitinka su NT įmonėmis, pristatydamas strateginius Vilniaus NT objektus ir Vilniaus bei Lietuvos pranašumus regione.