Pernai įtakingiausi žiniasklaidos atstovu projekte „Lietuvos įtakingiausieji 2015“ išrinktas LRT televizijos laidų vedėjas ir prodiuseris Edmundas Jakilaitis interneto socialiniuose tinkluose pastaruoju metu susilaukė nemažai žiūrovų priekaištų, kad pernelyg švelniai savo laidose kalbino į Vijūnėlės dvaro skandalą įsipainiojusį Druskininkų savivaldybės merą Ričardą Malinauską. Nepaisant to pačiam merui taip neatrodo ir panašu, kad jis nusprendė pamokyti žurnalistą.

R.Malinausko skunde išvardinti kovo 3 d. LRT televizijos laidos „LRT forumas“ metu jos vedėjo E.Jakilaičio pateiktos citatos iš telefoninių pokalbių su premjeru A.Butkevičium ir aplinkos ministru K.Trečioku stenogramų ir užduoti klausimai, kuriuose meras kaltintas viešai melavęs.

Apie pateiktą skundą meras informavo skelbimu (užsakymo Nr. MDR-43-004) laikraštyje „Mano Druskininkai“, finansuojamame Druskininkų savivaldybei priklausančio sveikatinimo centro „Aqua“ skirtos paramos lėšomis.

„Netoleruosiu žmonių klaidinimo ir man metamų nepagrįstų kaltinimų, nepriklausomai nuo to, kas yra jų sumanytojas ir vykdytojas,“- teigia R.Malinauskas.