Prezidentės teigimu, kol kas neišsklaidytos abejonės, kad šis teisės aktas galėjo būti priimtas neskaidriai.

„Šios abejonės turi būti išsklaidytos. Jeigu to nepadarys Vyriausybė, tuomet aš būsiu priversta pasinaudoti Konstitucijoje numatyta teise kreiptis į Konstitucinį Teismą išaiškinimo ar šis Vyriausybės nutarimas neprieštarauja Konstitucijai“, - ketvirtadienį paskelbtame interviu LRT radijui sakė prezidentė.

Pernai rudenį priimtas Vyriausybės nutarimas sukėlė abejonių paaiškėjus, kad jį patvirtinti Vyriausybės narius ne kartą ragino Druskininkų meras Ričardas Malinauskas, vykstant teisminiams ginčams dėl vadinamojo Vijūnėlės dvaro teisėtumo.

Prezidentė: nežiūrėsiu atlaidžiai į Vyriausybės klaidas

Sakydama, kad, likus keliems mėnesiams iki rinkimų, Vyriausybę keisti būtų neatsakinga, Prezidentė Dalia Grybauskaitė taip pat pabrėžia, jog neketina atlaidžiau žiūrėti į Ministrų Kabineto daromas klaidas.

Šalies vadovės teigimu, ji Vyriausybei ir toliau kels aukštus reikalavimus. Pasak D. Grybauskaitės, Ministrų Kabineto nariai turi atskirti politinę ir teisinę atsakomybę ir nedaryti klaidų skaidrumo srityje.

„Jokiu būdu tai nereiškia, kad galėsiu ar lengviau žiūrėsiu į daromas klaidas“, – LRT radijui teigė Prezidentė.

„Problema yra ne tik ta, ką ministrai sakė, melavo ar nemelavo. Visa esmė yra apie neskaidriai priimtą (Vyriausybės, – ELTA) nutarimą, kuris yra naudingas tik labai siauram ratui žmonių ir konkrečiai – „Vijūnėlės“ dvaro istorijoje“, – pridūrė šalies vadovė.

D. Grybauskaitė jau anksčiau prašė Premjero „principingai“ įvertinti aplinkos ministro Kęstučio Trečioko vaidmenį priimant Vyriausybės nutarimą dėl kurortinių apsaugos zonų panaikinimo. Pats Premjeras dėl ministro likimo žada apsispręsti gavęs Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) vertinimą, o K. Trečiokas savo apsisprendimą likti poste ar trauktis ketina derinti su jį delegavusia Tvarkos ir teisingumo partija.

Kauno apygardos prokuratūra ministro veiksmuose neįžvelgė nusikalstamos veikos požymių, tokios pačios išvados laikosi ir Vyriausybės Teisės departamento teisininkai. Ministras Pirmininkas, savo ruožtu, teigia, kad K. Trečiokas galimai elgėsi neetiškai, o viešojoje erdvėje pasklidusi neigiama informacija apie ministrą daro įtaką viso Ministrų Kabineto reputacijai.