R.Malinauskas BNS sakė, kad posėdyje dalyvaus.

Jis tikino, kad visada esant reikalui teikė nusišalinimus.

„Viskas yra deklaruota laiku ir dėl visų sprendimų buvo teikiami nusišalinimai“, – sakė meras.

Anksčiau žiniasklaidoje skelbta, kad Druskininkų sveikatinimo ir poilsio centre „Aqua“ dirba mero pirmoji žmona Daiva Malinauskienė ir dukra Evelina Malinauskaitė.

R.Malinauskas pripažino, kad yra buvę atvejų, kai jis balsavo sprendžiant dėl vandens parko, nes taryba nepritarė jo nusišalinimui.

„Jei nepritaria, dalyvauji toliau tuose sprendimuose (...), yra dėl šitų klausimų buvę, kad buvau teikęs (nusišalinimą) ir tarybos narių susirinkimas nepritarė. Vien dėlto, kad dukra dirba deklaruota eiline darbuotoja – klausimai yra svarstomi ne tik kad posėdyje, bet ir prieš komitetus, ir prieš tarybos posėdį, diskusijose, tai aš tada turėčiau bėgti iš savivaldybės ir stovėti kieme, kol jie baigs svarstyti?“ - sakė jis.

VTEK taip pat vertins Druskininkų savivaldybės tarybos narių pateiktą informacija, kad pernai birželį, būdamas asociacijos „Druskininkų klubas“ valdybos nariu, R.Malinauskas balsavo už savivaldybės tarybos sprendimą, kuriuo patenkintas minėto klubo prašymas dalyvauti steigiant Druskininkų miesto vietos veiklos grupę. Kartu su meru šiame kontekste bus vertinamas ir jo partijos bičiulio tarybos nario Lino Urmanavičiaus elgesys.

R.Malinauskas sakė neprisimenantis, ar balsavo, tačiau tikino įstatymų nepažeidęs.

„Garantuoju, kad nepažeidžiau viešųjų ir privačių interesų derinimo, esu visiškai ramus“, – sakė jis.

VTEK praėjusią savaitę pritrūkus duomenų nusprendė nepradėti tyrimo dėl balsavimo, susijusio su bendrove „Kautros keltuvai“, kurioje dirba mero duktė.

Pernai lapkritį VTEK atstovai buvo įvardiję, jog tiria 33 asmenų, kurie gali būti supainioję interesus, sąrašą, tačiau kol kas nė vienas nėra pripažintas supainiojęs interesus.