Komisija vertins, ar Druskininkų savivaldybės meras R. Malinauskas nusišalino nuo savivaldybės tarybos sprendimų, susijusių su savivaldybės valdoma UAB "Druskininkų sveikatinimo ir poilsio centras "Aqua", jei jam buvo kilęs interesų konfliktas.

Papildomai bus vertinama grupės Druskininkų savivaldybės tarybos narių pranešta informacija, kad pernai birželį, būdamas asociacijos "Druskininkų klubas" valdybos narys, R. Malinauskas balsavo už savivaldybės tarybos sprendimą, kuriuo buvo patenkintas minėto klubo prašymas dalyvauti steigiant Druskininkų miesto vietos veiklos grupę.

VTEK posėdyje taip pat svarstys ir dar kito Druskininkų savivaldybės tarybos nario, vicemero socialdemokrato Lino Urmanavičiaus elgesį. Komisija vertins, ar politikas nepažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo reikalavimų vengti interesų konflikto, o šiam iškilus - nusišalinti.

Grupė Druskininkų savivaldybės tarybos narių pranešė, jog politikas, kaip ir partijos kolega meras R. Malinauskas, dalyvaudamas asociacijos "Druskininkų klubas" veikloje, pernai birželį balsavo už savivaldybės tarybos sprendimą, kuriuo buvo patenkintas minėto klubo prašymas dalyvauti steigiant Druskininkų miesto vietos veiklos grupę.