Anot ministro patarėjo viešiesiems ryšiams Tomo Beržinsko, ketvirtadienį išsiųstas prašymas Generalinei prokuratūrai dėl detalesnės informacijos pateikimo.

„Jei Generalinės prokuratūros pateikta informacija, paskelbta viešoje erdvėje, apie darytą įtaką ir dėl to nutrauktą tyrimą pasitvirtins, bus vertinama ir platesniu kontekstu, o būtent – kaip FNTT yra vykdoma ikiteisminių tyrimų kontrolė, ar ji tinkama, pakankama“, - S. Skvernelio poziciją raštu pateikė ministro patarėjas viešiesiems ryšiams Tomas Beržinskas.

Tyrimą atlikti pavesta VRM generaliniam inspektoriui.

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) aiškinasi aplinkybes, kodėl šių metų vasarį buvo nutrauktas 2014 metais pradėtas FNTT tyrimas dėl sukčiavimo stambiu mastu. Šiame STT tyrime įtarimai šią savaitę pareikšti premjero visuomeniniam konsultantui buvusiam ilgamečiam „Omnitel“ vadovui Antanui Zabuliui ir „Lietuvos ryto“ vadovui Gedvydui Vainauskui.

„Turima duomenų, kad pasinaudojant G.Vainausko įtaka valstybės pareigūnams, už kyšį buvo siekiama nutraukti ikiteisminį tyrimą, vėliau minėtas ikiteisminis tyrimas buvo nutrauktas“, - žurnalistams šią savaitę sakė tyrimui vadovaujantis Generalinės prokuratūros prokuroras Irmantas Mikelionis. Pasak jo, tyrime kalbama apie kyšį, kurio vertė „daugiau nei 10 tūkst. eurų“.

FNTT vadovas K. Jucevičius BNS tikino, kad prokurorų minimas tyrimas nebuvo nutrauktas ir jis baigėsi „teigiamai“. STT atstovas spaudai Ruslanas Golubovas patvirtino, jog tyrime gali būti apklausiami ir kai kurie FNTT pareigūnai.

2014 metais pradėto FNTT tyrime įtarimai buvo pareikšti ir bendrovės „BOD Group“ valdybos pirmininkui Vidmantui Janulevičiui, tačiau jie panaikinti ir tyrimas nutrauktas šių metų sausio 26 dieną, nenustačius verslininko veikloje nusikaltimo požymių. V. Janulevičius buvo įtariamas dokumentų klastojimu, sukčiavimu, apgaulingu apskaitos tvarkymu.

STT šią savaitę apklausė V. Janulevičių specialiuoju liudytoju.