„Aš dar neduočiau viso laimėjimo D. Trumpui, T. Cruzas parodė dantis. Jis dabar bando telkti visus aplinkui, sakyti „vaikinai, vienykimės, jeigu jūs norite tą tradicinę respublikonų partiją ateityje matyti“. Kol respublikonai nesusivienys, tol, aišku, laimėjimas jiems slysta iš rankų. Beje, pagal apklausas, jeigu išeitų M. Rubio ar T. Cruzas, jie laimėtų prieš H. Clinton. Bet tos vienybės stoka veda į pražūtį, kol kas nematau vienybės ženklų visai“, - laidoje ‚Žvilgsnis“ kalbėjo Ž. Pavilionis.

Taip pat buvęs Lietuvos ambasadorius JAV nerimauja, kad JAV prezidento rinkimų rezultatai gali atnešti netikėtų pokyčių Lietuvai.

„Man kelia nerimą, kad labai daug to protesto balsų iš kairės, iš dešinės. Jeigu nelaimės įprastiniai mums amerikiečiai, mes galime prarasti mums įprastą paramą Lietuvoje. Tikimybė yra didžiulė. Bandau aš čia visokiais varpais skambinti, nežinau, ar dabartinis elitas į tai atsižvelgs, bet mes turime apsvarstyti atsarginį variantą. Reiškia, turime visas skyles savo užlopyti, o jų yra daug – kariuomenėje, švietime, energetikoje, požiūryje į žmogų, mokesčiuose. Negalime gyventi dykai, tikėdamiesi, kad kažkodėl kiti turi mokėti už mūsų ateitį ir ją saugoti. Taip nebus, nes Amerika keičiasi“, - teigė pašnekovas.

Ambassador Zygimantis Pavilionis accepting his nomination Photo Ludo Segers

Visą laidos „Žvilgsnis“ įrašą galite išgirsti čia.