Kaune Nacionalinį diktantą dauguma rinkosi rašyti į Kauno miesto savivaldybę, M. Mažvydo biblioteką ar kelias miesto mokyklas. Tiesa, pastarųjų tiek Kaune, tiek visoje Lietuvoje registravosi tris kartus mažiau, tačiau vis tiek visi norintys išbandyti lietuvių kalbos žinias, puikiausiai sutilpo.

Šiais metais buvo pasirinktas prozininkės Danutės Kalinauskaitės tekstas. Nacionalinio diktanto naujovė – tekstą skaitė ne Marius Žiedas, o LRT radijo žurnalistas Paulius Šironas.

Kauniečiai po diktanto džiaugėsi ir įvardino, kas buvo sunkiausia. Vieniems kliuvo skyrybos nežinojimas, kitiems – pats rašymas ranka.

„Tekstas gal ir nebuvo labai sunkus, nors buvo vietų, kur abejojau dėl skyrybos. Be to, tekste buvo man nevartojamų žodžių, tai nežinau, ar gerai juos parašiau“, - po diktanto sakė Skirmantė.

„Geras diktantas, bet sunku rašyti ranka, nes įpratę spausdinti kompiuteriu, tai buvo iššūkis tiek teksto būtent ranka parašyti. Pats tekstas nebuvo sunkus, bet jei rašyčiau kompiuteriu, gal klaidų mažiau padaryčiau“, - įspūdžiais dalinosi pirmą kartą Nacionalinį diktantą rašęs Audrius.

Dėl raštingiausiojo vardo varžomasi keliose kategorijose: raštingiausio moksleivio, suaugusiojo ir užsienio lietuvio. Kaip ir anksčiau, konkurse negali dalyvauti lituanistai. Diktanto tekstas bus paskelbtas po kelių dienų. Raštingiausieji piliečiai dalyvaus antrame ture, kol bus išrinkti patys geriausi.