Paskutinį kalendorinės žiemos mėnesį Vyriausybe pasitikėjo 41 proc. apklaustų šalies gyventojų, priešingos nuomonės laikėsi 56 proc. respondentų, o apie Ministrų Kabinetą jokios nuomonės neturėjo 3 proc. apklaustųjų, rodo naujienų agentūros ELTA užsakymu rinkos ir viešosios nuomonės tyrimų kompanijos "Baltijos tyrimai" vasario 9-17 dienomis atlikta gyventojų apklausa.

Institucijų reitingų lentelėje Vyriausybė smuktelėjo į 18 vietą, lyginant su 14-ta pozicija sausį - tada Ministrų Kabinetu pasitikėjo 51 proc. respondentų, nepasitikėjo - 46 proc.

ELTA primena, kad sausio pabaigoje iš sveikatos apsaugos ministrės posto pasitraukė viešai apie duotą kyšį medikams prabilusi Rimantė Šalaševičiūtė, kuri taip pat buvo apklausta kaip liudytoja Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) ir Generalinės prokuratūros tyrime dėl galimų korupcijos apraiškų Šiaulių ligoninėje.

Tiriant vadinamojo Druskininkų Vijūnėlės dvaro įteisinimo istoriją ir galimai darytą neteisėtą poveikį Vyriausybės nutarimui dėl kurortinių zonų naikinimo į STT apklausas kaip specialusis liudytojas taip pat buvo iškviestas aplinkos ministras Kęstutis Trečiokas, o kaip paprastas liudytojas - ir Premjeras A. Butkevičius.

Korupcijos šešėlis krito ir ant Žemės ūkio ministerijos, kuriai pavaldi Rinkos reguliavimo agentūra (ŽŪMPRA) už didesnę nei rinkos kainą pirko maisto produktų skurdžiai besiverčiantiems gyventojams. Dėl ŽŪMPRA vykdytų pirkimų iš posto pasitraukė už pirkimus atsakingas agentūros valdybos pirmininkas, žemės ūkio viceministras Vilius Martusevičius, o Seimo opozicija paragino taip pat pasielgti ir žemės ūkio ministrę Virginiją Baltraitienę.

Vyriausybė šiuo metu taip pat veda kol kas bevaises derybas su neterminuotą streiką paskelbusiomis švietimo darbuotojų profesinėmis sąjungomis.

Kaip ir anksčiau, gyventojai vasarį labiausiai pasitikėjo ugniagesiais gelbėtojais (89 proc. pasitiki, 9 proc. nepasitiki) ir Bažnyčia (72 proc. pasitiki, 20 proc. nepasitiki). Iš 6 į 3 vietą pakilo policija (66 proc. pasitiki, 32 proc. nepasitiki), 4 vietą vasarį išlaikė Prezidento institucija, kuria pasitiki 64 proc. respondentų, o nepasitiki - 30 proc.

Nepalankiausiai šalies gyventojai žvelgia į teismus (pasitiki 39 proc., nepasitiki 53 proc.), komercinius bankus (38 proc. pasitiki, 56 proc. nepasitiki) ir Seimą (28 proc. pasitiki, 70 proc. nepasitiki).