Dėl sutuoktinio kaltės

Vilniaus miesto apylinkės teismas dar sausio 27 d. gavo J. Blažytės pareiškimą dėl santuokos nutraukimo dėl sutuoktinio kaltės.

Tai DELFI patvirtino teismo atstovė Guoda Paužaitė.

J. Blažytės pareiškimas skirtis paduotas iki Lietuvos apeliacinio teismo paskelbto nuosprendžio V. Uspaskichui.
Viktoras Uspaskichas ir Jolanta Blažytė

DELFI primena, kad š. m. vasario mėnesį LAT buvusį Darbo partijos vadovą europarlamentarą V. Uspaskichą bei Seimo narį Vytautą Gapšį išteisino dėl sukčiavimo, bet jie lieka kalti dėl apgaulingo buhalterijos tvarkymo ir privalės sumokėti atitinkamai 6,8 tūkst. ir 3,6 tūkst. eurų baudas.

Apeliacinis teismas pakeitė 2013 m. liepą paskelbtą Vilniaus apygardos teismo nuosprendį Darbo partijos byloje.

Laukiama V. Uspaskicho pozicijos

Bylos medžiaga perduota civilines bylas nagrinėjančiai teisėjai, tačiau teismo posėdis dar nepaskirtas – laukiama, kol savo poziciją dėl skyrybų išsakys atsakovu patrauktas V. Uspaskichas.

Skyrybų bylos teismuose nagrinėjamos neviešuose posėdžiuose, todėl daugiau informacijos apie santuokos nutraukimo bylą teismas oficialiai negali pateikti.

Viena turtingiausių Lietuvos moterų

DELFI jau rašė, kad V. Uspaskichas savo valdytas koncerno „Vikonda“ bei jo grupei priklausančios bendrovės „Krekenavos pašarai“ akcijas perleido dukrai Laurai Blažytei.

Šiai grupei priklauso ir minėtas Kėdainių konservų fabrikas bei dar 19 įmonių, tarp jų: Krekenavos agrofirma, „Vikeda“, „Krekenava“, „Krekenavos pašarai“, Kėdainių konservų fabrikas.

V. Uspaskicho šeimai priklausiusi įmonė „Krekenavos agrofirma“ 2006-aisiais buvo patekusi į skandalą, nes buvusi šios įmonės darbuotoja Dalia Budrevičienė teisme apkaltino, jog darbo užmokestis šioje įmonėje buvo mokamas „vokelyje“ ir prisiteisė kompensaciją dėl neteisėto atleidimo iš darbo.
J. Blažytė-Uspaskich

VMI skelbiamų deklaracijų duomenimis, J. Blažytės turtas siekia 36,8 mln. eurų.

Prieš pustrečių metų už sukčiavimą ir apgaulingą buhalterinės apskaitos tvarkymą V. Uspaskichui Vilniaus apygardos teismas buvo skyręs ketverių metų laisvės atėmimo bausmę, o V. Gapšiui - per 10 tūkst. eurų baudą.