Šiems reikalavimams įgyvendinti, anot profsąjungų atstovų, reikėtų 12,8 mln. eurų. Premjeras Algirdas Butkevičius neteikia vilčių dėl galimybės kreiptis į Seimą peržiūrėti biudžetą:

„Politinė taryba yra priėmusi sprendimą darbo užmokesčio fondą švietimo darbuotojams padidinti 5 milijonais eurų. Nuo 207 metų sausio 1 dienos – padidinti dar 17 milijonų. Esame apsiruošę patvirtinti trimetę švietimo sistemos reformos programą. Šiais metais esame padidinę 40,4 milijonais eurų – tie pinigais taip pat skirti būtent pedagogų atlyginimams didinti.

Praėjusiais, kai buvome susirinkę prieš biudžeto svarstymą ir derėjomės dėl pinigų, buvo sutarta, kad ir mažėjant mokinių skaičiui, mokinio krepšelis nebus mažinamas, jis bus tik padidintas. Tai ir buvo įgyvendinta. Kai biudžetas buvo patvirtintas, vėl pradėti kelti nauji reikalavimai. Kas gali paneigti, kad tai nėra susijęs su artėjančiais Seimo rinkimais?

Grįš po ligos į darbą švietimo ir mokslo ministrė (Audronė Pitrėnienė), jinai ir tęs toliau derybas. Ji tegul ir atsako į visus klausimus dėl profsąjungų reikalaujamų 12,8 milijono eurų. Mes tokių pinigų neturim. Biudžeto perskirstyti nesiruošiame“, - sakė A. Butkevičius.

Laida „Pozicija“ transliuojama antradieniais, trečiadieniais ir ketvirtadieniais 8.05 val.