Tokiam Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų siūlymui, kurį frakcijos vardu teikė seniūnas Mykolas Majauskas, politikai pritarė bendru sutarimu. Sprendimas priimtas likus kelioms dienoms iki pirmųjų B.Nemcovo nužudymo metinių.

„Jis yra tikras Lietuvos draugas, prisidėjęs prie Lietuvos nepriklausomybės įtvirtinimo ir tikras demokratas, kuris suteikė daug vilčių ir tikėjimo, kad Rusija gali galbūt pasirinkti demokratijos kelią. Ciniška žmogžudystė iš tikrųjų atvėrė pasauliui akis, kad Rusija nėra tam pasirengusi. Šią iškilią asmenybę, manau, yra prasminga įamžinti pavadinant skverą ar gatvę jo vardu“, – BNS sakė M.Majauskas.

Jis paragino „neapsiriboti biurokratinėmis procedūromis“, kai politikų vardais gatves įprasta vadinti praėjus tam tikram laikui nuo jų mirties. M.Majauskas vylėsi, kad administracijos specialistai suras tinkamą vietą Rusijos opozicionieriui įamžinti. Jis pats nėra numatęs vietos, kurią būtų galima pavadinti B.Nemcovo garbei.

„Kada ta gatvė bus pavadinta, kada bus priimtas sprendimas, mes apie tai dar galėsime padiskutuoti, bet šiandien prašau žengti tą pirmą žingsnį“, – ragino konservatorius.

Konservatorius Vidas Urbonavičius tarybos posėdyje užsiminė, kad pavadinimo neturi gatvės atkarpa netoli Latvių gatvės Žvėryne. Latvių gatvėje yra įsikūrusi Rusijos ambasada.

M.Majausko žiniomis, tokios pat iniciatyvos šiuo metu svarstomos Kijeve ir Varšuvoje.

Rusijos opozicijos lyderis B.Nemcovas nužudytas pernai vasario 27 dieną Maskvos centre. B.Nemcovo bendražygiai teigia, kad šio Kremliaus kritiko nužudymą veikiausiai organizavo Čečėnijos prezidento Ramzano Kadyrovo artimiausia aplinka.

Penkiems čečėnams, tarp jų – tos Šiaurės Kaukazo respublikos Vidaus reikalų ministerijos pajėgų bataliono vado pavaduotojui, buvo pateikti kaltinimai dėl B.Nemcovo nužudymo, bet šios žmogžudystės užsakovai nebuvo sulaikyti.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (322)