Bendru sutarimu komisija patvirtino išvadą, kad projektas dėl sesijos darbų programos turėjo būti teikiamas dar vienam balsavimui – dėl galutinio atmetimo.

„Tiksli formuluotė – komisija nusprendė, kad procedūra buvo pažeista, pagal Seimo statuto 143 straipsnį turėjo pirmininkaujantis paskelbti balsavimą dėl atmetimo. Seimas tada turėjo balsuoti, ar atmesti, ir tik tada sugiedoti himną“, – po komisijos posėdžio žurnalistams sakė jos pirmininkas Leonardas Talmontas.

Pasak jo, EPK savo išvadą pateikė, dabar Seimo vadovybė turi spręsti, kada Seimas renkasi pagal procedūras formaliai baigti neeilinės sesijos. Komisijoje buvo išsakyta siūlymų, kad neeilinės sesijos užbaigimui būtų susirinkta kovo 10-ąją, prieš pat pirmąjį eilinės pavasario sesijos posėdį.

„Čia dabar (dėl tolesnių veiksmų) spręs valdyba, pagal idėją, turės susirinkti Seimas, pabaigti procedūrą, ir sugiedoti himną“, – reziumavo L. Talmontas.

Seimo opozicinių frakcijų iniciatyva surinkus 48 parlamentarų parašus praėjusią savaitę buvo sušaukta neeilinė sesija, tačiau valdančiųjų balsais nepritarta pateiktai darbų programai. Už ją po pateikimo balsavo 31 Seimo narys, prieš buvo 21, susilaikė 44 parlamentarai.

Po nesėkmingo balsavimo sugiedojus himną Seimo vicepirmininkas socialdemokratas Algirdas Sysas paskelbė, kad sesija baigta.

Opozicija reikalauja, kad jos inicijuota neeilinė sesija būtų tęsiama, argumentuodama procedūriniais pažeidimais, taip pat ir Konstitucijoje įrašyta galimybė Seimo mažumai inicijuoti neeilinę sesiją.

Opozicija sušaukė neeilinę sesiją siūlydama pradėti apkaltos procesą Darbo partijos „juodosios buhalterijos“ byloje nuteistam šios partijos atstovui Vytautui Gapšiui, taip pat sudaryti laikinąją tyrimo komisiją aiškintis, kokia yra Darbo partijos prieš maždaug dešimtmetį neapskaitytų 24 mln. litų (beveik 7 mln. eurų) kilmė, pradėti parlamentinius tyrimus dėl galimos korupcijos.