Anot jo, šiuo metu tokio pokalbio negalėtų būti, po to, kai išryškėjo Druskininkų mero veiklos metodai.

„Kalbant apie R. Malinausko ir prezidentės pokalbius - dar prieš 2012 metų rinkimus, t.y. daugiau nei prieš ketverius metus, toks pokalbis yra buvęs, kad prezidentė bendrame pokalbyje domėjosi, kas laimėjimo atveju galėtų užimti ministro pirmininko postą, bet dar nebuvo žinoma, nei kas laimės rinkimus, nei kokios aplinkybės, tiesiog pasizondavimas buvo“, - interviu Žinių radijui antradienį sakė M. Lingė.

Anot jo, prieš keletą metų prezidentė matė R. Malinausko organizuotumą, vadybinius gebėjimus, bet gal nebuvo taip ryškiai matomi tam tikri Druskininkų mero veiklos metodai: „Ar galima bet kokiomis priemonėmis (veikti), ar yra ribos, ar yra įstatymai, visiems lygi situacija, ar sprendimai priimami vadovaujantis nomenklatūrinėms tradicijoms, protekcionizmo, įtakos dalykus pasitelkiant“.

„Dabartinėmis aplinkybėmis prezidentė tikrai nesiūlytų nei tokių pareigų ministro pirmininko... Noriu pabrėžti, kad Socialdemokratų partijos pirmininką renka ne prezidentė, o partijos nariai, tai tam tikros spekuliacijos dėl tokio siūlymo atrodo absurdiškos“, - pridūrė patarėjas.

Pasak jo, vadinamojo Vijūnėlės dvaro situacija, prezidentės požiūriu, „tikrai labai bloga“.

„Tai demaskuoja labai daug ydingų metodų, kaip organizuojami įvairūs reikalai, kaip tvarkomi viešieji reikalai, visų gyventojų už biudžetinius pinigus... ir kaip į viešumą iškyla tam tikros istorijos, kurios tikrai neprideda pasitikėjimo, nei didina pačios politinės sistemos reputaciją“, - kalbėjo M.Lingė.

Praėjusią savaitę LRT laidoje „Teisė žinoti“ Druskininkų meras R. Malinauskas pripažino, jog yra kalbėjęs su prezidente apie tai, jog jis galėtų būti naujasis socialdemokratų vadovas, kuris galbūt vėliau galėtų dalyvauti ir prezidento rinkimuose.

„Aš nepaneigsiu, kad toks pokalbis buvo, bet aš nematau savęs didžiojoje politikoje. Esu per daug tiesmukiškas, esu per daug atviras, esu per daug karštas“, - sakė R. Malinauskas.