Apie tai žurnalistams prasitarę savivaldybės darbuotojai sako bijantys atskleisti savo pavardžių, kad neprarastų darbo vietos.

Lazdijų rajono savivaldybės meras konservatorius Artūras Margelis teigia, kad taip atsitiko dėl to, jog nebuvo patvirtintas 2016-ųjų metų rajono biudžetas.

„Kol nebuvo biudžeto, negalėjome tvirtinti priedų darbuotojams, todėl už sausį atlyginimus dirbantys pagal darbo sutartis gavo be priedų“, - sako A. Margelis.

Tačiau tokie atlyginimų sumažinimai nepalietė nė vieno savivaldybės administracijos valstybės tarnautojo. Jiems už sausį atlyginimai išmokėti su priklausančiais priedais už stažą, kvalifikacinę kategoriją.

Štai, pavyzdžiui, pats meras A. Margelis gauna 18 procentų priedą prie atlyginimo. Konservatoriai Lazdijų rajono savivaldybės administracijos direktorius Audrius Klėjus bei jo pavaduotoja, kuri kartu yra ir savivaldybės Viešųjų pirkimų komisijos pirmininkė Justina Greblikaitė – net po 40 procentų darbo atlyginimo priedą.
Artūras Margelis

2015 m. gruodžio 31 d. Lazdijų rajono savivaldybės administracijoje dirbo 249 darbuotojai. Jų atlyginimui per mėnesį išmokėta 119 281 euras.

Nuo 2016 m. sausio mėn. Lazdijų rajono savivaldybės administracijos darbuotojų sumažėjo, kai seniūnijose buvusių ugniagesių komandų darbuotojai buvo perkelti į naują biudžetinę įstaigą ir jų pareigybės neįskaičiuojamos į savivaldybės administracijos etatų skaičių.

Šiuo metu Lazdijų rajono savivaldybės administracijoje dirba 201 darbuotojas (įskaičiuojant valstybės tarnautojus ir dirbančiuosius pagal darbo sutartis). Už sausį jų atlyginimams išmokėta 85 485 eurai.

Tarnybiniai priedai prie atlyginimų buvo patvirtinti 36 darbuotojams, dirbantiems pagal darbo sutartis. Daugiausia - seniūnijose ir skyriuose dirbantiems vyriausiesiems specialistams.

Lazdijų rajono savivaldybės meras A. Margelis sako, kad patvirtinus rajono biudžetą, priedai darbuotojams bus atstatyti. Tą esą turėtų padaryti administracijos direktorius.

Metinį biudžetą Lazdijų rajono savivaldybės taryba patvirtino vasario 19-ąją, penktadienį. Tačiau jame atlyginimų priedams – nenumatyta.

Atvirkščiai, meras A. Margelis teigė, kad darbuotojų atlyginimų fondas biudžete patvirtintas su pusės mėnesio trūkumo rezervu kiekvienam darbuotojui.

„Būna nedarbingumas, ligos - susitaupo, išsilygina“, - taip po biudžeto patvirtinimo sakė A. Margelis.

Pirmadienį, vasario 22-ąją, kalbintas Lazdijų rajono savivaldybės administracijos direktorius A. Klėjus neslėpė, kad kol kas įsakymai dėl priedų nėra rengiami.

Jis neslėpė, kad už sausį neišmokėtų atlyginimų priedų savivaldybės administracija mažiausiai uždirbantiems savo darbuotojams nekompensuos.