„Komisija nusprendė dėl pavardžių tyrimo nepradėti, nes nepakanka duomenų“, – sakė jis.

VTEK vadovo teigimu, komisijai pavyko nustatyti, kad 2014 metais apie 230 asmenų siųsta kvietimų atvykti į Druskininkų šventę, išdalyta per 130 kuponų pasinaudoti vandens parko paslaugomis.

„Tačiau jie visi – be pavardžių, anoniminiai, nustatyti, ar buvo Petrauskas, ar Ivanauskas, niekas negali nustatyti“, – trečiadienį Seimo Antikorupcijos komisijos posėdyje sakė R.Valentukevičius.

VTEK Prevencijos skyriaus vedėjas Mindaugas Siaurys teigė, kad 230 asmenų pavardės, kam siųsti kvietimai į šventę, etikos sargams žinomos.

„Tą sąrašą 230 asmenų mes turime, bet įrodymų, kas dalyvavo neturime. O sąrašas prasideda prezidente, baigiasi „Panoramos“ žurnalistu“, – sakė M.Siaurys.

Pasak jo, vieno kupono kaina nurodyta 8,69 euro. Tie kuponai jų turėtojams suteikė teisę įeiti į tam tikras vandens parko erdves. Jie dalyti renginio metu nuo 18 valandos.

„Matyti, kad tie kuponai tą dieną nebuvo panaudoti, panaudojimo duomenų irgi tokių neturime“, – kalbėjo M.Siaurys.

Šią medžiagą VTEK gavo iš teisėsaugos, kuri atlieka ikiteisminį tyrimą dėl galimo piktnaudžiavimo Druskininkų savivaldybės įmonėje „Aqua“.

„Jeigu paaiškės mums kokios nors naujos aplinkybės, tyrimą atnaujinsime. Bet šiuo atveju neturime net pagrindo pradėti tyrimą“, – BNS sakė R.Valentukevičius.

Druskininkų meras socialdemokratas Ričardas Malinauskas per Antikorupcijos komisijos posėdį paaiškino, kad minėti kuponai buvo vienkartiniai, skirti tik tam renginiui, tam vakarui.

„Kiek atsimenu, jie negali būti panaudoti atvažiavus kitą savaitgalį“, – sakė jis.

Mero tvirtinimu, kaina tokia nedidelė, nes kuponas suteikė teisę vandens parko paslaugomis pasinaudoti tik valanda ar dviem.

Kauno prokuratūros vadovaujama Specialiųjų tyrimų tarnyba atlieka tyrimą dėl galimo piktnaudžiavimo Druskininkų savivaldybės įmonėje „Aqua“. Įtariama, kad bendrovės vadovas Edmundas Antanaitis, kartais pasitelkdamas kai kuriuos Druskininkų savivaldybės darbuotojus, organizuodavo žmonių apgyvendinimą viešbutyje „Aqua“ be jokios buhalterinės apskaitos, taip pat būdavo dalijamos įvairios dovanos – leidimai nemokamai pasinaudoti centro paslaugomis.

Seimas yra pavedęs Antikorupcijos komisijai atlikti parlamentinį tyrimą dėl situacijos socialdemokrato R.Malinausko vadovaujamuose Druskininkuose ir dėl konservatorių atstovų šeimų verslo interesų.