Už pateiktą projektą buvo konservatoriai ir liberalai bei keli Seimo narių mišrios grupės atstovai, prieš ir susilaikė valdančiųjų atstovai bei Lietuvos lenkų rinkimų akcijos nariai.

Socialdemokratų vicepirmininkas Gediminas Kirkilas teigia, kad neeilinė sesija neįvyks, nes Seimas nepatvirtino sesijos darbotvarkės.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų atstovė Rasa Juknevičienė teigė, kad dešinieji bandė priešintis kairiųjų siekiui, kad neeilinė sesija neįvyktų.

Tačiau posėdžiui pirmininkavęs socialdemokratas Algirdas Sysas po diskusijų paskelbė posėdžio ir neeilinės sesijos pabaigą. Parlamentarai sugiedojo himną.

Opozicija sušaukė neeilinę sesiją siūlydama pradėti apkaltos procesą Darbo partijos „juodosios buhalterijos“ byloje nuteistam šios partijos atstovui Vytautui Gapšiui, taip pat sudaryti laikinąją tyrimo komisiją aiškintis, kokia yra Darbo partijos prieš maždaug dešimtmetį neapskaitytų 24 mln. litų (beveik 7 mln. eurų) kilmė.

Į darbotvarkę dar buvo įtrauktas konservatorių siūlymas uždrausti reorganizuoti ar likviduoti politinę partiją, jeigu jai kaip juridiniam asmeniui yra pateikti įtarimai dėl galbūt padarytų nusikalstamų veikų. Kitas projektas siūlė numatyti baudžiamąją atsakomybę už neteisėtą rinkimų kampanijos finansavimą, neteisėtai finansuojamų politinių organizacijų kūrimą ir jų veiklą.

Buvo numatyta pateikti ir prezidentės Dalios Grybauskaitės inicijuotas Baudžiamojo proceso kodekso pataisas, kuriomis siūloma užkirsti kelią reorganizuoti arba likviduoti teisėsaugai užkliuvusius juridinius asmenis. Sprendimą dėl tokios laikinosios apsaugos priemonės galėtų priimti ikiteisminio tyrimo teisėjas arba teismas.

Šias pataisas valstybės vadovė ir konservatoriai teikia po to, kai Apeliacinis teismas vasario pradžioje patvirtino, jog Vilniaus apygardos teismas 2013 metų liepą teisingai nusprendė atleisti Darbo partiją kaip juridinį asmenį nuo baudžiamosios atsakomybės, nes tų metų pavasarį ji susijungė su dukterine Leiboristų partija ir tapo nauju juridiniu asmeniu.

Minimas Apeliacinio teismo sprendimas opozicijai taip pat tapo pagrindu siekti apkaltos V.Gapšiui. Lietuvos apeliacinis teismas vasario pradžioje V.Gapšį išteisino dėl sukčiavimo, tačiau pripažino kaltu dėl apgaulingo buhalterinės apskaitos tvarkymo. Jam skirta bauda.