Tai būtų daroma protestuojant prieš LSA prezidento, Druskininkų mero socialdemokrato Ričardo Malinausko veiksmus.

Už tai, kad toks klausimas būtų įtrauktas į savivaldybės posėdžio darbotvarkę, balsavo 11 tarybos narių, prieš - 15, susilaikė - 8. Dar vienas tarybos narys nebalsavo.

Savivaldybės tarybos narių sprendimas sulaukė kontroversiškų vertinimų. Konservatorius Valdas Benkunskas gėdino kitus tarybos narius, sakydamas, kad šis klausimas nėra juokingas.

"Gerbiami kolegos, gal daug kam čia juokinga tokį svarstymą matyti, bet iš tikrųjų situacija nejuokinga, kai Druskininkų meras socialdemokratas, kuris naudojasi asociacijos prezidento postu, vaikšto po Generalines prokuratūras, pas ministrus ir savo asmeninėms problemoms spręsti prisidengia asociacijos prezidento vardu, tai yra nejuokinga", - kalbėjo V. Benkunskas.

Jo nuomone, Vilnius, kaip didžiausia asociacijos narė, "turėtų labai rimtai pasvarstyti, ką daryti su tokiu prezidentu".

"Mes nesakome, kad būtinai turime išstoti (iš asociacijos, - ELTA), bet šiandieną buvo pasiūlytas sprendimas svarstyti klausimą, galbūt inicijuoti neeilinį asociacijos suvažiavimą. Bet kadangi jūs net nesutinkate išgirsti argumentų ir problemos, tai labai liūdna", - teigė V. Benkunskas.

Į asociacijos vadovo pusę stojo Lietuvos lenkų rinkimų akcijos narys Arturas Liutkovskis, kuris kalbėjo apie nekaltumo prezumpciją, be to, jis siūlė nesieti narystės asociacijoje su jos prezidentu.

"Egzistuoja toks dalykas, kaip nekaltumo prezumpcija, kol nėra paskelbta, kad žmogus yra kaltas, jis yra nekaltas. Antra, nesiekime Vilniaus miesto savivaldybės narystės asociacijoje su R. Malinausku. Jis yra pirmininkas. Asociacijos įstatuose yra aiškiai parašyta, kokiu būdu yra atšaukiamas pirmininkas. Bus eilinis asociacijos suvažiavimas, kur galima kelti tą klausimą, ir 60 Lietuvos savivaldybių galės balsuoti", - teigė A. Liutkovskis.

2015 m. gruodį Kauno apygardos prokuratūra ir Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimai daryto poveikio priimant Vyriausybės nutarimą, kuris galėjo turėti reikšmės įteisinant gyvenamojo namo statybą Druskininkų Vijūnėlės "dvaro" teritorijoje, sudegusio valčių nuomos punkto vietoje. R. Malinauskas dėl minėtos istorijos apklaustas kaip specialusis liudytojas.

Sostinės savivaldybė LSA nare tapo dar 1995 m. balandį.