Fondo „Pražydusi viltis“ vadovė Daiva Vaitkevičiūtė pasidžiaugė geromis naujienomis apie Sigutę, kurios kaimynė prašė būtiniausių daiktų jos kūdikėliui. Pinigų neprašė, nors Sigutės visos mėnesio pajamos tik 28,5 euro pašalpa už dukrą.

„Vis dėlto, atsirado daug gerų žmonių, kurie norėjo ir finansiškai paremti vargstančią mamą. Mūsų užduotis – kaip galima efektyviau panaudoti lėšas“, – pabrėžė fondo vadovė, dėkodama žmonėms už gerumą.

Į Sigutės namus atkeliavo siuntų iš Norvegijos, Floridos, Širvintų, Klaipėdos, Vilniaus, Trakų, Šiaulių ir daugelio kitų miestų. Geradarių dėka namuose jau yra vaikiška lovytė su čiužinuku, vaikštynė, vežimėlis, staliukas kūdikiui, žaisliukai, drabužėlių, galybė sauskelnių, higienos priemonių, vaikiškų tyrelių, košelių, įvairiausių maisto produktų.

Buvo be žado, pamačiusi, kiek paaukota

Sigutė buvo be žado, stebėdama, kaip iš kelių automobilių fondo savanoriai nešė paramą. Jauną mamą ypač sujaudino laiškas, kurį parašė Ramunė Šerpenskienė. Negalėjo skaityti be ašarų. Matyt, seniai iš nepažįstamo žmogaus nebuvo sulaukusi tokių šiltų, padrąsinančių žodžių.

R. Šerpenskienės dovanų parduotuvė padovanojo pagalvėlę, skirtą kūdikiui. „Labai tikiu, kad ji saugos ramų miegelį, o mamytei suteiks vilties, kad kažkam rūpi ir YRA reikalinga“, – rašė Ramunė.

Sigutė be galo dėkinga visiems geros valios žmonėms už pagalbą. „Pagaliau ir į mano gyvenimą atėjo šviesa“ , – sakė moteris.

Fondo savanoris padės šeimai prie namų įkurti ūkelį

Fondo gauta finansinė parama buvo panaudota Sigutės buičiai gerinti: nupirktas naujas šaldytuvas, dujinė viryklė , sofa, kėdės, šilta antklodė, virdulys, puodai, stalo įrankiai. Vietinėje kaimo parduotuvėje Sigutei atidaryta 300 eurų sąskaita maisto produktams.

„Kadangi jauna šeima iš visų jėgų bando kabintis į gyvenimą, nuspręsta, kad fondo savanoriai padės Sigutei prie namų įkurti pagalbinį ūkelį, kuriame bus viščiukų, kalakučiukų, paršiukų“ - fondo „Pražydusi viltis“ tinklalapyje pasidžiaugė D. Vaitkevičiūtė.

Dar viena gera naujiena: fondas plečiasi ir stiprėja. Nuo šiol pradeda veikti jo skyrius Vilniuje, kuriam vadovaus Birutė Šaltytė-Belousovienė. Keturių vaikų mama, buvusi TV laidos „Supermamos“ vedėja Birutė asmeniškai bendravo su sigute, padėjo jai ir tai taip pat užfiksuota nuotraukose.

Prieš naujuosius pagimdė per mažo svorio dukrą

Kaip rašė DELFI, Šilalės rajono pakraštyje gyvenanti 23 metų Sigutė prieš Naujuosius pagimdė antrą dukrą. Pasak gydytojų, mergaitė itin mažo svorio gimė dėl mamos mažakraujystės ir bendro organizmo išsekimo.

Sigutė iš Šilalės r. su vyresniąja dukra

Apie skurstančią šeimą fondui „Pražydusi viltis“ pranešė jaunos šeimos kaimynė A. G., gyvenanti Šilalės rajone, ir paprašė pagalbos. Kaip DELFI pasakojo fondo vadovė Daiva Vaitkevičiūtė, tą pačią dieną ji su kitomis fondo savanorėmis nuvažiavo į nuošalų kaimelį aplankyti Sigitos.

Kaip pasakojo D. Vaitkevičiūtė, Sigutė Tauragės gimdymo namuose antrą dukrą pagimdė prieš naujuosius. Kūdikis svėrė vos 1900 gramų, tad medikai jį iškart išvežė į Klaipėdą ir patalpino į inkubatorių.

Mažylę prižiūrinti gydytoja informavo, kad mergaitė gimė hipotrofiška, t.y. labai mažo svorio dėl bendro mamos organizmo išsekimo.

Gyveno nuolat kęsdama badą

„Paprastai tariant, būsima mamytė gyveno nuolat kęsdama badą. Dabar, XXI amžiuje, mūsų Lietuvoje... Skubu patikinti, kad ji nėra girtaujanti. Tiesiog namuose trūksta maisto, drabužių, o ten ir kitas vaikutis – vos vienerių metukų Tėja, kuri taip pat labai menkutė“, – sakė fondo vadovė.

Per feisbuką paskelbus apie Sigutę, fondas sulaukė geros valios žmonių paramos. Kaip pirmadienį DELFI sakė D. Vaitkevičiūtė, už paaukotus pinigus ji pirko maisto vaikams, sauskelnių, kitų reikalingiausių daiktų, į kaimą Šilalės rajone vežė ir žmonių suneštus drabužėlius.

Kaip pasakojo pati Sigutė, kaime labai sunku, jokio darbo nėra. Vaikų tėtis retkarčiais yra pakviečiamas padėti ūkininkams prie sezoninių darbų – iš to ir gyvena.

Vyras dirba samdiniu

„Sigutės atveju problema ne alkoholis ar narkotikai, o labai riboti jos ir vaikų tėvo, kuris irgi labai jaunas, socialiniai įgūdžiai. Todėl manome, kad jiems labiau pasitarnautų tikslinė parama. Be jos šiai šeimai reikia nuolatinės socialinės pagalbos, kad būtų rūpinamasi pačiais tėvais, kurie kaip moka, taip prižiūri savo vaikus, tikrai juos myli. Paskaičius kai kuriuos komentarus feisbuke, man buvo liūdna, kad skubama tokius žmones smerkti. Tačiau tai – ne išeitis, reikia jiems padėti rūpintis savais vaikais, diegti socialinius įgūdžius, kurių jie neturi, bet gali išmokti. Jei Sigutės vyras būtų apsukresnis, geriau rūpintųsi šeima. Tačiau kaime dirba samdiniu, o žiema, kaip žinia, darbų mažai. Pavasarį šiai šeimai bus lengviau“, – vylėsi tuomet dar tik Vakarų Lietuvoje veikusio fondo „Pražydusi viltis“ vadovė.