Fabriko darbininko, emigranto Manto Nedvecko, turėjusio keturių mėnesių kūdikį, palaikus gedinčiai šeimai grąžins viena laidojimo paslaugų bendrovė, kuri specializuojasi tokių kelionių srityje.

Lėšų rinkimo akcija svetainėje „Go Fund Me“ buvo inicijuota praėjusį trečiadienį, kai Visbičo prieigose palei kelią ėjusį lietuvį partrenkė vienas prekių pristatymo furgonas, rašo wisbechstandard.co.uk.

Įdarbinimo agentūra „The Workshop“, suradusi M. Nedveckui paskutinį darbą, sukūrė lėšų rinkimo puslapį, kad surinktų pinigų lietuvio palaikų pargabenimui namo. Tėvai M. Nedvecko nematė nuo to karto, kai jis prieš tris metus persikėlė į Didžiąją Britaniją.

Agentūros vadovė Ruth Whitehurst sakė: „Mus pribloškė vietos bendruomenės geranoriškumas. Tiek daug individualių aukų, taip pat viena auka, siekianti 380 svarų, kita – 600 svarų. Tai neįtikėtina“.

„Nesitikėjome, kad parama bus tokia didelė. Absoliučiai nuostabu, kad žmonės turi tokias dideles širdis“.

„Nesvarbu, iš kurios šalies žmogus yra atvykęs, kokia jo rasė, tikėjimas. Svarbu tai, kad šis jaunas vyras žuvo tragiškomis aplinkybėmis ir žmonės susitelkė krūvon, kad padėtų. Nuostabu“.

R. Whitehurst dabar palaiko ryšį su laidojimo biurais Lietuvoje ir laukia iš jų sąskaitos už palaikų pargabenimą. Tuomet, kai Norfolko policija po oficialaus palaikų atpažinimo atiduos M. Nedvecko kūną, bus pradėta organizuoti kelionė namo.

Tyrimas dėl M. Nedvecko žūties dar nepradėtas.

„Jis turėjo Didžiojoje Britanijoje gyvenančią tetą, kuri yra aštuntą mėnesį nėščia. Giminaičiai sunkiai tvardosi, nes policija teikia labai mažai informacijos. Mūsų vertėjai biure padeda palaikyti ryšį ir tvarkyti reikalus. Jie pasijuto visikai prapuolę“, - teigė ji.

Vienas liudininkas pasakojo apie momentą, kai išgirdo „siaubingą trenksmą“. Išbėgęs į lauką, jis pamatė šalikelėje gulintį Mantą. Greitoji medicinos pagalba bandė gelbėti jo gyvybę, bet jis nuo patirtų sužalojimų mirė.

Avarija įvyko sausio 31 dieną netoli Scarfield Lane sankryžos Outwello kelyje / A1101, prieš 20 valandą vietos laiku.