„Prisiimdamas asmeninę atsakomybę ir suprasdamas, kad susidariusi situacija virsta spekuliacijos objektu, viceministras nusprendė atsistatydinti“, - BNS sakė ministrės patarėja Jolanda Butkevičienė.

Generalinė prokuratūra praėjusią savaitę pradėjo tyrimą dėl galimo sukčiavimo ir tiria, ar Žemės ūkio ir maisto produktų rinkos reguliavimo agentūra, kurios valdybos pirmininkas yra V.Martusevičius, ne per brangiai pirko maistą skurstantiesiems.

Generalinė prokuratūra kol kas nekomentuoja, ar tyrime ketinama apklausti V.Martusevičių.

„Ikiteisminis tyrimas pradėtas tik vasario 4 dieną, praėjo tik keletas dienų, todėl šiuo metu yra per anksti prognozuoti, kokie procesiniai veiksmai bus atlikti ir kokie asmenys taps proceso dalyviais. Tikrai apie tai kalbėti nėra galimybės šiandien“, - BNS sakė Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vedėja Elena Martinonienė.

V.Baltraitienė BNS antradienį sakė, kad V.Martusevičius ir agentūros vadovybė turėtų prisiimti atsakomybę dėl per brangiai nupirktų produktų. Ji taip pat pabrėžė, kad priimant sprendimus dėl konservų pirkimų, V.Martusevičius turėjo nusišalinti, nes praeityje yra dirbęs koncerno „Vikonda“ valdomoje bendrovėje „Kėdainių agrofirma“.

„Manau, kad valdyba turėjo pasižiūrėti, kas yra gamintojai, ir jei valdybos pirmininkas yra dirbęs vienoje iš įmonių, galbūt jis turėjo nusišalinti, mano nuomone. Tai nėra viešųjų ir privačių interesų sumaišymas, praėjo 16 metų, kai jis dirbo, bet dėl šventos ramybės gal geriau padaryti tą žingsnį, kuris gal įstatymiškai nėra būtinas“, - BNS svarstė V.Baltraitienė ir pridūrė, kad jai informacija apie buvusią V.Martusevičiaus darbovietę nebuvo pateikta.

Agentūros vadovė Aldona Miliuvienė sausio pabaigoje jau pasitraukė iš pareigų.

V.Baltraitienė tvirtino, kad daugelis pirktų produktų juos pirkusiai agentūrai ir įmonės valdybai nesukėlė abejonių, tačiau pridūrė, kad prieš pirkimą turėjo būti atliktas rinkos tyrimas. Anot jos, jį ketinama atlikti artimiausiu metu.