Apie R.Malinausko ir generalinio prokuroro susitikimus nei Druskininkų savivaldybė, nei Generalinė prokuratūra nebuvo pranešusi.

BNS pasiteiravus apie minėtą susitikimą, Generalinė prokuratūra patvirtino, kad E.Pašilis buvo oficialiai susitikęs su R.Malinausku.

„Susitikimas su Druskininkų meru R.Malinausku įvyko sausio 14 dieną mero iniciatyva. Jo metu R.Malinauskas išdėstė savo poziciją ir vertinimus apie tam tikrus ikiteisminius tyrimus bei teisme jau nagrinėjamas bylas. Jam nepriimtinus sprendimus pasiūlyta ginčyti teisės aktų nustatyta tvarka. Jokių konkrečių prašymų pateikta nebuvo“, - atsakyme BNS nurodė Generalinės prokuratūros atstovė spaudai Elena Martinonienė.

Generalinė prokuratūra atsakyme neįvardijo, apie kokius ikiteisminius tyrimus ir teismuose nagrinėjamas bylas kalbėjo Druskininkų vadovas.

Tuo metu Druskininkų meras R.Malinaukas nebuvo linkęs kalbėti apie savo susitikimą su generaliniu prokuroru ir apskritai sakė neprisimenąs, kad toks buvo.

„Ne žurnalistų reikalas, su kuo aš susitinku ne darbo metu. (...) Neatsimenu, kad būčiau susitikęs su generaliniu prokuroru“, - BNS antradienį sakė R.Malinauskas.

DELFI žiniomis, R. Malinauskas su E. Pašiliu susitiko tą pačią dieną, kuomet Seimo Antikorupcijos komisijoje buvo apklausiama Druskininkų savivaldybės administracijos direktorė Vilma Jurgelevičienė.

Teisėsauga atlieka ikiteisminį tyrimą dėl galimo piktnaudžiavimo Druskininkų savivaldybei priklausančiame sveikatingumo ir poilsio centre „Aqua“. Kauno apygardos prokuratūra ir Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) pernai gruodį pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galbūt daryto poveikio priimant Vyriausybės nutarimą dėl kurortinių zonų panaikinimo. Pastarasis tyrimas susijęs su statybomis Vijūnėlės dvaro teritorijoje.

Be to, teisme nagrinėjama byla, dėl viešojo intereso gynimo, kuriuo siekiama panaikinti teisės aktus, atvėrusius kelią statyboms Druskininkų Vijūnėlės dvaro teritorijoje. Teisme taip at tebenagrinėjama byla dėl Druskinnkų mero sodybos tvoros, kurią aplinkosaugininkai buvo įpareigoję pašalinti.

Šią savaitę pirmadienį audiencijos pas generalinį prokurorą pasiprašė ir valdančiosios „Tvarkos ir teisingumo“ partijos frakcijos Seime seniūnas Petras Gražulis.

Seimo narys P.Gražulis Generalinėje prokuratūroje lankėsi vasario 1 dieną. P.Gražulis įteikė generaliniam prokurorui oficialiai užregistruotą raštą, kuris šiuo metu nagrinėjamas“, - nurodoma Generalinės prokuratūros atsakyme.

„Abiem atvejais susitikimai vyko dalyvaujant generalinio prokuroro sekretoriato atstovams“, - pridūrė E.Martinonienė.

P.Gražulis antradienį BNS sakė, kad Generalinėje prokuratūroje su naujuoju generaliniu prokuroru susitiko sausį.

Jis tvirtino pasveikinęs E.Pašilį su pareigomis, palinkėjęs objektyvumo darbe ir perdavęs rinkėjų prašymą kitai prokuratūrai perduoti jų bylą.

„Rinkėjai kreipėsi į mane, kad yra teismo sprendimas pradėti ikiteisminį tyrimą, o prokuratūra vis nepradeda, todėl perdaviau jų prašymą generaliniam prokurorui“, – BNS sakė P.Gražulis. Jis tikino, kad apie teisėsaugos atliekamus tyrimus su E.Pašiliu nekalbėjo.

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) pernai gruodį valdančiajai partijai „Tvarka ir teisingumas“ pareiškė įtarimus dėl prekybos poveikiu ir pinigų plovimo. Įtarimai politinei partijai, kaip juridiniam asmeniui, pateikti atliekant 2014 metų pabaigoje pradėtą didelės apimties ikiteisminį tyrimą dėl prekybos poveikiu.