Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas per Gyventojų perspėjimo ir informavimo sistemą išsiuntė mobiliųjų telefonų savininkams pranešimą dėl stipraus vėjo. Jame rašoma: ,,PAGD prie VRM informuoja, kad vasario 3-os naktį pietvakarių vėjo gūsiai Lietuvoje sieks 16–21 m/s, vietomis 22–27 m/s, rytą pajūryje 28–30 m/s. Dieną pietvakarių, vakarų vėjo gūsiai sieks 18–23 m/s, vietomis 25–27 m/s, pajūryje ir kai kur pietvakariniuose rajonuose 28–30 m/s. Pasirūpinkite savo gyvybės ir turto saugumu, perspėkite kitus.“.

Kaip rašoma pranešime spaudai, ugniagesiai gelbėtojai prašo gyventojus būti atsargius, nes, pučiant stipriam vėjui, gali sutrikti elektros energijos tiekimas, virsti dideli medžiai, lūžti jų šakos, kristi dideli reklamos stendai.

Taip pat patariama išnešti iš balkonų daiktus, kuriuos gali pakelti vėjas, nestovėti po aukštais medžiais, prie elektros linijų, nestatyti automobilių po medžiais, neliesti ant laidų užvirtusių medžių ar oro linijų atramų, nes tai gali kelti pavojų gyvybei. Siautėjant vėjui, rekomenduojama gerai uždaryti namų ir kitų pastatų duris.

Ugniagesiai perspėja, kad tokiu metu nereikėtų be ypatingos priežasties palikti gyvenamosios vietos. O jei vis dėl to privalote išvykti, išjunkite elektrą, užsukite dujų, vandens sklendes, užrakinkite duris ir atlikite visus įprastus veiksmus, kuriuos darote išvykdami bent kelioms dienoms.

Ugniagesiai pataria apie stiprų vėją informuoti savo kaimynus, ypač neįgalius ar vienišus vyresnio amžiaus žmones. O nelaimės atveju reikia skambinti skubios pagalbos telefonu 112.

Visoje šalyje eismo sąlygas sunkina sustiprėjęs gūsingas vėjas

Vilniaus ir Alytaus apskrityse valstybinės reikšmės kelių dangos šlapios dėl lietaus.

Šiauriniuose ir vakariniuose rajonuose magistraliniai, krašto ir rajoniniai keliai daugiausia sausi, kitur - drėgni.

Mažesnio eismo intensyvumo rajoniniai keliai duobėti, vietomis pažliugę, miškingose vietovėse kai kur padengti prispaustu sniegu, provėžoti, slidūs.

Visoje šalyje eismo sąlygas sunkina sustiprėjęs gūsingas vėjas.

Oro temperatūra nuo 4 iki 6 laipsnių šilumos.

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, naktį numatomas nedidelis lietus. Vėjas pietvakarių, 10-14 m/s, daug kur gūsiai 15-20 m/s, vietomis iki 25 m/s. Žemiausia oro temperatūra nuo 2 iki 5 laipsnių šilumos.