„Kalbėti apie kažkokį tarp partijų bendradarbiavimą, šiuokart ėjimą kartu... (....) manome, kad kur kas svarbiau politinei sistemai ir žmonėms, kurie nori permainų Lietuvoje, kad jungimasis būtų iš apačios ir būtų liberalios idėjos atstovaujamos rinkimuose, o kad partijų vadukai kažką susitaria yra antraeilis dalykas. Kai išgirsime kažkokį konkretesnį siūlymą, atsakysime, bet norime visų pirma sulaukti siūlymo tiesiai“, - šeštadienį BNS teigė E.Masiulis.

Jis abejoja, ar Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) siūlymas esąs nuoširdus: „Ar tai yra nuoširdu. Tai pirma, nes ne per žiniasklaidą tokie kvietimai yra perduodami“.

„Mes esame atviri viems liberaliai nusiteikusiems ir politinės kultūros ir etikos besilaikantiems politikams“, - teigė E.Masiulis.

A.Zuokas BNS šeštadienį pranešė, kad Lietuvos laisvės sąjunga (liberalai) tarybos posėdyje buvo „priimtas sprendimas kreiptis į Liberalų sąjūdį ir vienytis, kad per rinkimus nebūtų skaldomi balsai, kad į rinkimus eitų viena liberali partija“.

A.Zuokas sako, kad Lietuvos laisvės sąjunga (liberalai) per 2016 metų Seimo rinkimis planuoja laimėti tiek mandatų, kad partija turėtų savo parlamentinę frakciją. Lietuvos laisvės sąjunga (liberalai) tarybos posėdyje buvo patvirtinta dalis - dvi dešimtys 2016 metų Seimo rinkimų vienmandačių rinkimų apygardų kandidatų.