Anot VTEK, tyrimui nėra „teisinio pagrindo“ - tokią išvadą komisija priėjo įvertinusi žiniasklaidoje skelbtą informaciją, Švietimo ir mokslo ministerijos bei pačios ministrės pateiktus dokumentus.

„Nustatyta, kad A.Pitrėnienė minėtoje situacijoje nepasinaudojo tarnybine padėtimi asmeninei naudai gauti, kadangi už sutuoktinio kelionės išlaidas sumokėjo pati iš asmeninių lėšų. Taip pat Komisija neturi duomenų, kad ministrė šiuo atveju būtų priėmusi kokius nors sprendimus dėl savo sutuoktinio, todėl šiuo atveju interesų konfliktas jai nekilo“, - teigiama VTEK pranešime.

Visgi etikos sargai „rekomenduoja švietimo ir mokslo ministrei ateityje elgtis taip, kad visuomenei nė nekiltų abejonių dėl interesų konflikto buvimo galimybės“, nes valstybės politikams keliami itin aukšti tarnybinės etikos reikalavimai.

Kaip rašė DELFI, į praėjusią savaitę Jungtinėje Karalystėje, Londone, vykusį Pasaulio švietimo forumą išvykusi švietimo ir mokslo ministerijos ministrė, Darbo partijos atstovė A.Pitrėnienė su savimi pasiėmė ir sutuoktinį Aurelijų Pitrėną.

Pusantro etato krūviu Skuodo Pranciškaus Žadeikio gimnazijoje, kuriai iki išrinkimo į Seimą vadovavo pati A.Pitrėnienė, techniniu darbuotoju dirbantis ministrės sutuoktinis A.Pitrėnas į Londoną skrido su oficialia Švietimo ir mokslo ministerijos delegacija.

Ministrės atstovė spaudai Daiva Šalc patvirtino, kad A.Pitrėnas Londone lankėsi informacinių technologijų parodoje BETT, jos renginiuose, taip pat lydėjo ministrę į dalį susitikimų mokyklose. Pasak D.Šalc, į Londoną bei jame vykusią informacinių technologijų parodą BETT ministrės vyras važiavo savo lėšomis.