„Tiek, kiek aš matau informacijos viešoje erdvėje, aš nematau įstatymo pažeidimų arba supainiojimų privačių interesų, bet tai spręs Etikos komisija“, – trečiadienį Žinių radijui sakė L.Graužinienė.

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) trečiadienį spręs, ar pradėti tyrimą dėl švietimo ir mokslo ministrės kelionės į Londoną.

L.Graužinienė atkreipė dėmesį, kad į darbines keliones su antrosiomis pusėmis vyksta ir kiti Vyriausybės nariai.

„Lygiai tokia pat situacija yra ir su ministru pirmininku Algirdu Butkevičiumi, kuris į kiekvieną darbinę komandiruotę vyksta su savo antrąja puse. Tai leiskite man pajuokauti, kad kas galima vyrams, tas negalima moterims. Tai jeigu vyras gali su savo žmona praleisti naktį viename kambaryje, tai, pasirodo, moteris ne“, – svarstė Seimo pirmininkė.

Kaip rašė naujienų portalas delfi.lt, į praėjusią savaitę Jungtinėje Karalystėje, Londone, vykusį Pasaulio švietimo forumą išvykusi Švietimo ir mokslo ministerijos ministrė, Darbo partijos atstovė A.Pitrėnienė su savimi pasiėmė ir sutuoktinį Aurelijų Pitrėną.

Pusantro etato krūviu Skuodo Pranciškaus Žadeikio gimnazijoje, kuriai iki išrinkimo į Seimą vadovavo pati A.Pitrėnienė, techniniu darbuotoju dirbantis ministrės sutuoktinis A.Pitrėnas į Londoną skrido su oficialia Švietimo ir mokslo ministerijos delegacija.

Ministrės atstovė spaudai Daiva Šalc patvirtino, kad A.Pitrėnas Londone lankėsi informacinių technologijų parodoje BETT, jos renginiuose, taip pat lydėjo ministrę į dalį susitikimų mokyklose. Pasak D.Šalc, į Londoną bei jame vykusią informacinių technologijų parodą BETT ministrės vyras važiavo savo lėšomis.