Apie ištaisytą „biurokratinio formalizmo“ klaidą socialiniame tinkle penktadienį paskelbė sostinės meras Remigijus Šimašius.

„Savivaldybės Saugaus miesto departamento praėjusios savaitės klaida, kai dėl biurokratinio formalizmo Algimantas buvo nubaustas simboline dviejų eurų bauda, irgi buvo gera pamoka. Pareigūnai galėjo permąstyti savo veiklos tikslus ir principus. Algimantui bauda anuliuota, o šį savaitgalį pareigūnai žygio dalyvius Karoliniškėse pasišovė pavaišinti arbata“, - „Facebook“ paskyroje pranešė meras.

Pasak jo, „bloga istorija leido pasidaryti išvadas kaip pagerinti visą darbą ir prisidėti prie tvarkos mieste, o ne prie biurokratijos“,

R. Šimašiaus vertinimu, jau keturis dešimtmečius vykstančių „Snaigės“ žygių organizatorius A. Jucevičius miestiečių sveikatingumui padaręs daugiau nei bet kas kitas.

„Snaigės“ žygiai esant sniegui organizuojami kiekvieną sekmadienį vis kitoje miškingoje sostinės vietoje, į juos suplūsta tūkstančiai lygumų slidinėjimo, sveikos gyvensenos entuziastų. Renginys rengiamas nemokamai, jo dalyviai kaskart vaišinami nemokama arbata.

Kaip rašė žiniasklaida, praėjusį sekmadienį „Snaigės“ žygis sausio 17 dieną sutraukė per 1,5 tūkst. dalyvių. Tačiau jo organizatoriui A. Jucevičiui Vilniaus savivaldybės viešosios tvarkos sergėtojai nusprendė skirti 2 eurų baudą už tai, jog renginys nebuvo derintas su savivaldybe.