Kauno valdžia jau apribojo mugių kiekį. Taryba priėmė, kad nuo šių metų Laisvės alėjoje ir senamiestyje galės vykti tik dvi mugės per metus – pavasario ir rudens. Tačiau kol kas nėra aišku, pagal ką mugių organizatoriai bus atrinkti.

„Nutarta, kad organizatoriai bus atrenkami konkurso būdu. Koks jis bus ir kaip vadinsis, priklausys nuo organizatoriaus. Šiuo metu konkurso tvarka yra rengiama“, – portalui „Kas vyksta Kaune“ komentavo Kultūros ir turizmo skyriaus pavaduotoja Nomeda Privilienė.

Kaziuko mugė išsikėlė iš centro

Pagrindine miesto muge laikyta Kazimiero mugė šiemet centre nebevyks. Organizatoriai tikina, kad negali laukti, kol valdžia apsispręs, pagal ką atrinks organizatorius, o nesinori, kad jau 16-tus metus gyvuojanti šventė sunyktų.

„Konkurso rengimo sąlygos nežinia kiek truks, todėl buvo ieškoma kitų erdvių. Be to, numatoma Laisvės alėjos rekonstrukcija, neaišku, kiek ji gali tęstis. Kazimiero mugė yra pats masiškiausias ir populiariausias Kauno renginys. Lietuvos šeimos ūkininkų sąjunga, kaip ir praeitais metais, nori išsaugoti jau 15-ą metų vykusią šventę“, – portalui „Kas vyksta Kaune“ rašė viena iš organizatorių Diana.

Būtent dėl valdžios neapsisprendimo, kaip atrinkti tinkamiausius dviejų metinių mugių organizatorius, Kaziuko mugė šiemet keliasi į naują erdvę – S. Dariaus ir S. Girėno aerodromą. Renginys vyks kovo 18-20 dienomis.

Kol kas programa dar tik derinama, tačiau visi leidimai su aerodromu jau suderinti. Planuojama, kad Kazimiero mugėje įsikurs apie 500 prekeivių ir apsilankys per 100 tūkst. žmonių. Kaip visada, netrūks amatininkų, ūkininkų, bitininkų, duonos kepėjų ir kitų dalyvių, kurie pasiūlys ne tik gerą nuotaiką, bet ir išskirtinę produkciją.

Alkoholio draudimas negalios?

Kauno miesto valdžia pasiūlė, kad viešuose, miesto centre vykstančiuose renginiuose, įskaitant ir muges, nebūtų prekiaujama pilstomu alkoholiu. Tačiau toks draudimas galioja tik centrinėje miesto dalyje, o kitose vietose – galima pilstyti alų ar kitus gėrimus.

„Uždaroje teritorijoje savivaldybė gali tik rekomenduoti neparduoti alkoholio. Tad patys organizatoriai turi apsispręsti, ar bus pilstomi alkoholiniai gėrimai, ar ne. Draudimas galioja tik Laisvės alėjoje, senamiestyje ir Rotušės aikštėje vykstančių renginių metu“, – paaiškino N. Privilienė.

Savivaldybės atstovė tikino, jog kol kas jos nebuvo pasiekusi informacija, kad Kaziuko mugė kovo 18-20 dienomis vyks S. Dariaus ir S. Girėno aerodrome, tačiau pasvarstė, kad tai turėtų būti tinkama vieta. Anot N. Privilienės, į šią vietą patogu atvykti nuosavu transportu, be to atsiveria erdvės, kurios tinkamos masiniams renginiams, tad laikas parodys, ar kauniečiams patiks.