Vienas parlamentaras per metus galėjo tam išleisti 8,5 tūkst. eurų. Sausį parlamentinei veiklai Seimo narys galėjo skirti 696 eurus, o gruodį – jau 735 eurus. Beveik visi Seimo nariai išnaudojo visas arba beveik visas jiems numatytas lėšas.

Parlamentinei veiklai skirtomis lėšomis praktiškai nesinaudojo vienintelis „tvarkietis“ Stasys Brundza. Jis per metus išleido 115 eurų tarnybinių telekomunikacijų paslaugoms apmokėti.

Mažiau nei pusę sumos panaudojo Seimo vicepirmininkė konservatorė Irena Degutienė (1764 eurus), premjeras socialdemokratas Algirdas Butkevičius (2410 eurų), Seimo vicepirmininkas socialdemokratas Gediminas Kirkilas (2469 eurus), parlamento pirmininkė „darbietė“ Loreta Graužinienė (3068 eurus), jos pavaduotojas socialdemokratas Algirdas Sysas (3787 eurus), susisiekimo ministras socialdemokratas Rimantas Sinkevičius (4137 eurus).

Daugiausia pinigų parlamentarai skyrė automobilių nuomai, eksploatacijai, draudimui. Politikai pinigus taip pat leido viešosios informacijos tiekėjų paslaugoms pirkti, gėlėms suvenyrams, savo ataskaitoms spausdinti ir platinti, mažiau lėšų teko biuro, kompiuterinės technikos nuomai.

Praėjusiais metais, kaip ir ankstesniais, dar buvo parlamentarų, kurie praktiškai visus parlamentinei veiklai numatytus pinigus skyrė automobilio nuomai ir kitoms su transportu susijusioms išlaidoms. Tarp tokių buvo „darbietis“ Valentinas Bukauskas, „tvarkiečiai“ Petras Gražulis ir Onutė Valiukevičiūtė, socialdemokratai Algimantas Salamakinas bei Birutė Vėsaitė, konservatorius Mantas Adomėnas.

Remiantis Etikos ir procedūrų komisijai pateiktais duomenimis, vos penktadalis politikų parlamentinei veiklai numatytas lėšas naudojo biuro nuomai ir aptarnavimui. Didžiausią sumą – 5030 eurų – tam išleido liberalė Dalia Kuodytė, tačiau buvo tam panaudojusiųjų vos kelis ar keliasdešimt eurų per metus. Pavyzdžiui, „darbietė“ Audronė Pitrėnienė biuro nuomai skyrė 18 eurų, konservatorius Kazys Starkevičius – 7,80 euro.

Keletas parlamentarų nemažas sumas atseikėjo savo veiklos ataskaitoms spausdinti ir platinti. Socialdemokratei Aušrinei Marijai Pavilionienei tai kainavo 4720 eurų, konservatoriui Dainiui Kreiviui – 3628, jo partijos kolegai Liutaurui Kazlavickui – 3096 eurus.

Šiauliuose rinkti parlamentarai išsiskyrė išlaidomis viešosios informacijos rengėjams. Socialdemokratas Edvardas Žakaris jiems sumokėjo 7307 eurus, jo kolega Arvydas Mockus – 3495 eurus, Mišriai Seimo narių grupei priklausantis Valerijus Simulikas – 3463 eurus. Viešosios informacijos rengėjų paslaugų už 3628 eurus pirko ir Biržų krašte rinktas socialdemokratas Aleksandras Zeltinis.

„Darbiečio“ Petro Čimbaro ataskaitoje išsiskiria pašto prekėms ir paslaugoms skirta suma. Parlamentaras tam išleido 2343 eurus. Socialdemokratė Alma Monkauskaitė už 2238 eurus praėjusiais metais užsakė transporto vykti ekskursijoms į Seimą.

Dalis Seimo narių praėjusiais metais pinigų negailėjo gėlėms ir suvenyrams. Socialdemokratė Kristina Miškinienė jų pirko už 3237 eurus, Seimo vicepirmininkas „darbietis“ Vydas Gedvilas – už 2429 eurus, socialdemokratė Milda Petrauskienė – už 2017 eurų.

Seimo nariai kas mėnesį atsiskaitytinai gauna 1 vidutinio mėnesinio darbo užmokesčio (VMDU) dydžio sumą su parlamentine veikla susijusioms išlaidoms. Yra nustatyta tvarka, kokias prekes ir paslaugas galima už jas pirkti. Ataskaitas, kur panaudojo pinigus, parlamentarai kas ketvirtį teikia Seimo Etikos ir procedūrų komisijai.