Komisija aiškinasi, ar VST Vilniaus dalinio vadas Sandrius Survila, Personalo skyriaus viršininkas Dainius Skliaustys, Valdymo tarnybos Teisės ir vidaus tyrimų skyriaus viršininkas Vytis Kisielius, Valdymo tarnybos Logistikos valdymo skyriaus viršininkas Povilas Stankevičius, Valdymo tarnybos Bendrojo ir archyvų skyriaus viršininkė Viktorija Sivuchaitė nepažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo reikalavimų.

Tyrimas pradėtas pagal vidaus reikalų ministro Sauliaus Skvernelio pranešimą, kad šie pareigūnai 2013-2014 metais dalyvavo sprendžiant sau artimų bei savo tiesioginiams vadovams artimų asmenų tarnybos eigos klausimus. Spręsta dėl kvalifikacinių kategorijų, tarnybos laipsnių, atostogų suteikimo ir pan..

Ministras suabejojo, ar šie pareigūnai nenusižengė prievolei vengti interesų konflikto ir pareigai nusišalinti.

Anksčiau VTEK yra konstatavęs, kad buvęs VST vadas Sergejus Madalovas ir jo pavaduotojas Jonas Zautra supainiojo interesus, kai sprendė sau artimų asmenų tarnybos eigos klausimus. S.Madalovas praėjusių metų vasarą išėjo į pensiją, J.Zautra tarnyboje tebedirba.