D. Gineikatės advokatas teismui pateikė prašymą spręsti bylą uždarame posėdyje, kadangi šiuo metu D. Gineikaitė yra nebe viešas asmuo. Tačiau teisėja nepatenkino šio prašymo.

Taip pat advokatas prašė nukelti posėdį dėl to, kad įtariamoji ir jo advokatas nesusipažino pilnai su bylos medžiaga. Teisėja nusprendė pradėti posėdį ir išklausyti kaltinamosios versijos.

Daiva Gineikaitė teismo posėdžio metu pripažino kaltę dėl avarijos. Moteris teigė, kad neįvertino kito automobilio greičio ir, rikiuodamasi iš antros į trečią juostą trenkėsi į jį.

D. Gineikaitė teigė, kad po avarijos norėjo susitarti su kito automobilio vairuotoju, tačiau jis nebuvo draugiškai nusiteikęs. Buvo iškviesta policija, buvo nuspręsta patikrinti moters blaivumą, kurio rezultatais D. Gineikaitė negalėjo patikėti. Taip pat moteris neigė bandžiusi klastoti girtumo tyrimo rezultatų.

„Su alkotesterio parodymais negalėjau sutikti, nes negalėjau tuo patikėti, todėl iš karto iš komisariato važiavau atlikti kraujo tyrimo į ligoninę“, – teisme kalbėjo D. Gineikaitė.

Moteris pripažino, kad išvakarėse buvo kalėdiniame vakarėlyje. Tačiau, D. Gineikaitė tikina, kad tą rytą jautėsi gerai ir tokių alkoholio tyrimo duomenų būti negalėjo.

„Yra tikimybė, kad tai galėjo būti nuo paskirtų vaistų. Aš negaliu pasakyti, kad visiškai galėjo nebūti alkoholio kraujyje, vakare pas mus buvo kalėdinis vakaras. Tačiau ne tokia dozė“, – kalbėjo D. Gineikaitė.

D. Gineikatė teigia, kad vartoja burnos skalavimo skystį, kuris galėjo padaryti įtaką alkotesterio rodmenims. Moteris sakė, kad apie 15-20 min. prieš avariją ji vartojo burnos skalavimo skystį D. Gineikaitė teigia, kad tą burnos skalavimo skystį vartoja nuolat, ypač po parūkymo. Tąkart skystį jai teko nuryti, nes nenorėjo jo išspjauti gatvėje.

D. Gineikaitė tvirtina nežinojusi, kur važiuoti duoti kraujo, todėl paskambino pažįstamam medikui.

„Aš net neįsivaizdavau, kur važiuoti ir ar bet kur galiu tai daryti“, – tikino ji.

Teisėja išklausė D. Gineikaitę ir paskyrė kitą posėdį, kuris įvyks vasario 22 d.

D. Gineikaitei iškelta administracinių teisės pažeidimų byla dėl Kelių eismo taisyklių pažeidimo, sukėlusio nežymų sveikatos sutrikdymą arba nulėmusio turto sugadinimą.

Tuometinė NŽT vadovė, įtariama, neblaivi gruodžio 19 dieną Kaune sukėlė avariją. Jai alkoholio tikrintuvu nustatytas vidutinis girtumas, tačiau su šiais duomenimis nesutikusi D. Gineikaitė vyko atlikti papildomo kraujo tyrimo Kauno klinikinėje ligoninėje.

Vėliau STT pradėjo ikiteisminį tyrimą įtariant, kad toje ligoninėje bandyta nuslėpti D. Gineikaitės girtumą. Tyrime ji ir keli medikai apklausti kaip specialieji liudytojai.

Sausio 11 dieną STT pranešė gavusi Valstybinės teismo medicinos tarnybos ekspertų išvadas, kurios patvirtina įtarimus. Atlikdami ikiteisminį tyrimą pareigūnai rado ir paėmė du kraujo mėginius, iš kurių viename ekspertai nustatė daugiau kaip vieną alkoholio promilę, o kitame alkoholio nerasta.

D. Gineikaitė praėjusią savaitę atleista iš pareigų.