Tačiau, atrodo, ji įveikta bus nesunkiai. Vietoj į Europos Audito Rūmus Lietuvai atstovauti besirengiančio finansų ministro Rimanto Šadžiaus gali būti paskirta jam šį postą užleisianti Rasa Budbergytė.

Apie tai, kad po šešerių metų darbo Europos Audito Rūmuose sugrįžusi į Lietuvą iš karto pradės ruoštis rinkimams į Seimą su Socialdemokratų partija, portalui LRT.lt R. Budbergytė patvirtino dar prieš Kalėdas.

Bet gali atsitikti ir taip, kad rinkimams jai teks ruoštis dirbant atsakingame finansų ministro poste.

„Apie tai, kas užims finansų ministro postą, reikėtų kalbėti su premjeru Algirdu Butkevičium ir prezidente Dalia Grybauskaite. Su manimi apie tai niekas nekalbėjo. Bet ne laikas ir kalbėti, nes dar net neprasidėjo R. Šadžiaus atleidimo iš pareigų ir skyrimo vietoj manęs procedūra. Ir apskritai aš jokių postų nesiekiu“, – diplomatiškai kalbėjo buvusi valstybės kontrolierė R. Budbergytė.

Kiek atviresnis buvo Seimo narys, socialdemokratas Juras Požela: „Oficialiai R. Budbergytės kandidatūra partijos valdyboje ir prezidiume dar nebuvo aptarinėjama. Bet neformaliuose pokalbiuose esu girdėjęs, kad ji minima kaip realiausia kandidatė į finansų ministro postą. Manau, jog šioms pareigoms užimti jai tikrai pakaktų kompetencijos.“

Pasak J. Poželos, finansų ministro postas neabejotinai turėtų liktų socialdemokratų rankose: „Finansų ministras turi būti iš tos pačios partijos, kaip ir vyriausybės vadovas, kad nekiltų nereikalingų įtampų šalyje ir kad būtų užtikrintas finansinis stabilumas. R. Budbergytę vertinu labai pozityviai, džiaugiuosi, kad ji prisijungė prie mūsų partijos. Manau, jog ji bus ryški asmenybė politiniame gyvenime.“

Panašiai kalbėjo ir kitas socialdemokratas, Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto vadovas Julius Sabatauskas: „Padaryti rokiruotę tarp R. Šadžiaus ir R. Budbergytės – puiki idėja. R. Budbergytė būtų puiki ir kompetentinga ministrė. Tačiau Seimo frakcijoje apie tai dar nekalbėjome“.

Kaip Lietuvos atstovė Europos Audito Rūmuose, R. Budbergytė savo kadenciją baigs gegužės 6 d.

Planuojama, kad R. Šadžiaus kandidatūra vietoj jos Seimui svarstyti bus pateikta pavasario sesijos, prasidėsiančios kovo 10-ąją, pirmomis dienomis. Dar prieš Naujuosius metus socialdemokratai kalbėjo, kad šiuo klausimu reikėtų sušaukti neeilinę sesiją, tačiau vėliau šios minties atsisakė, nors jau buvo surinkta pakankamai parlamentarų, palaikančių tokį sprendimą, parašų.