Komisija praneša, kad per tyrimą paaiškėjo, jog tarnautojas derino Šilutės rajono savivaldybės tarybai teiktą klausimą dėl partnerystės su Paičių melioracijos statinių naudotojų asociacija teikiant paraišką melioracijos statinių rekonstrukcijos projekto įgyvendinimui ir galimam jo kofinansavimui ateityje. V. Pozingis yra minėtos asociacijos narys.

Esant tokiai valstybinėje tarnyboje dirbančio asmens pareigų priešpriešai, Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymas suteikia viršenybę pareigai vengti interesų konflikto. Matydamas, kad turi derinti klausimą, susijusį su narystės ryšiais jį saistančia asociacija, V. Pozingis, kaip pažymi etikos sargai, turėjo apie tai informuoti savo tiesioginį vadovą - Šilutės rajono savivaldybės administracijos direktorių - ir nusišalinti nuo bet kokių tolimesnių su minėtu klausimu susijusių veiksmų.

Tyrimą Komisija atliko Šilutės rajono savivaldybės tarybos nario ir Kontrolės komiteto pirmininko Zigmanto Jauniaus pranešimo pagrindu.

VTEK tirs „Alytaus regiono atliekų tvarkymo centro“ vadovo veiksmus

VTEK aiškinsis, ar „Alytaus regiono atliekų tvarkymo centro“ direktorius Algirdas Reipas nesupainiojo viešųjų ir privačių interesų.

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) komisijai atsiųstame rašte nurodoma, kad 2014-2015 metais A. Reipas pasirašė įsakus dėl priedų, vienkartinių išmokų ir atostogų skyrimo savo sūnui.

VTEK sieks išsiaiškinti, ar septynių savivaldybių valdomos įmonės vadovas savo veiksmais nepažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo nuostatų, įpareigojančių vengti interesų konflikto, o šiam iškilus nusišalinti, bei draudžiančių naudotis pareigomis asmeninei naudai gauti.

Etikos sargai pradėjo tyrimą dėl Valstybinės duomenų apsaugos inspekcijos vadovo

VTEK taip pat aiškinsis, ar Valstybinės duomenų apsaugos inspekcijos (VDAI) direktorius Algirdas Kunčinas nepažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo nuostatų.

Komisija informuoja, kad tyrimas pradėtas gavus Premjero Algirdo Butkevičiaus prašymą ištirti Seimo Antikorupcijos komisijos rašte minimas aplinkybes. Jame nurodoma, kad VDAI interneto tinklapyje galimai reklamuojama UAB "Žinių era" rengta mokama konferencija "Asmens duomenų apsauga 2015: kibernetinis saugumas, ypatingų ir kitų asmens duomenų tvarkymas bei apsauga", kurioje darbo metu pranešimus skaitė VDAI direktorius ir kiti šios įstaigos darbuotojai. Taip pat atkreipiamas dėmesys, kad UAB "Žinių era" reklaminiuose pranešimuose apie konferenciją panaudojo VDAI ženklą.

Manoma, kad A. Kunčinas darbo metu galimai teikė paslaugas privačiai bendrovei, kuri iš to gavo pajamų - norintys pasiklausyti konferencijos pranešimų už tai turėjo susimokėti.