Anot jo, dalį VTEK prašomų dokumentų tiek Druskininkų savivaldybė, tiek „Aqua“ atsiuntė, bet tyrimui reikalingos esminės medžiagos, pavyzdžiui, svečių registracijos žurnalo VTEK iki šiol neturi.

„Visus dokumentus išėmė teisėsaugos institucijos. Jutau, kad taip bus, nes jei jau jie tyrimą atlieka, paima ir buhalterinius popierius, ir čekius - ar jie mokėję, ar ne“, - BNS paaiškino R.Valentukevičius.

Tačiau jis pripažino, kad tyrimui trūkstamos medžiagos VTEK iš teisėsaugos ir nepaprašė. VTEK vadovas aiškino, kad to padaryti nespėjo, nes tikėjosi gauti reikiamus dokumentus tiek savivaldybėje, tiek vandens parke.

„Su prokuroru turime preliminarų sutarimą, kad kiek įmanoma, netrukdant tyrimui, medžiagos mums duos. Dar nedavė, kadangi mes konkrečiai dar ir neprašėme, nes tikėjomės iš čia gauti pirminę medžiagą. Aš kažkaip negalvojau, kad tuos sąrašus gali paimti, bet, pasirodo, paėmė“, - dvejojo R.Valentukevičius.

Anksčiau R.Valentukevičius teigė, jog VTEK tyrimo apskritai negali pradėti, nes teisėsauga neteiks ikiteisminio tyrimo medžiagos. Tačiau Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) ir Generalinės prokuratūros atstovai tai paneigė pareikšdami, kad teisėsaugos atliekamas tyrimas negali trukdyti VTEK atlikti savojo tyrimo.

R.Valentukevičius taip pat yra nurodęs, jog tyrimas strigo kai Druskininkų savivaldybė neteikė informacijos, nes neveikė Druskininkų savivaldybės Etikos komisija nepatvirtinus jos pirmininko. Problema išspręsta paskyrus laikinąjį pirmininką.

Nepaisant visų jo įvardijamų trukdžių, R.Valentukevičius žadėjo tyrimą baigti dar kitų metų sausį.

„Kažkur apie sausio vidurį buvau prašęs, kad ekspertai analizuotų, po švenčių jau užsiimsiu tuo klausimu - per sausį rezultatus norisi turėti“, - teigė VTEK vadovas.

VTEK dar lapkričio pradžioje įvardijo turinti 33 asmenų sąrašą, kurie gali būti supainioję viešuosius ir privačius interesus, tačiau viešai šių asmenų neįvardijo. Tuo metu Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) atliekamam tyrimui vadovaujantis Kauno apygardos prokuratūros prokuroras Valentinas Alekna BNS patvirtino, kad VTEK konkrečių dokumentų neprašė.

„Buvo du užklausimai, buvo du atsakymai. Kažkokių dokumentų iš bylos mūsų niekas neprašė. Jie prašė tam tikros informacijos, susijusios su ikiteisminio tyrimo duomenimis - mes, kiek galėjome, kiek tai mums nekenkė ikiteisminio tyrimo sėkmei, atsakėme“, - sakė prokuroras.

Jis patvirtino, kad informacija VTEK buvo pateikta tik pradėjus aiškintis šią situaciją lapkričio pradžioje „su tam tikrais asmenimis, kurie figūruoja tyrime“, nurodant jų pavardes. Prokuroras nevertino, ar perduota informacija tikrai neleido VTEK aiškintis bent jau minėtų asmenų galimo interesų konflikto.

V.Alekna BNS patvirtino, kad kol kas byloje yra vienintelis įtariamasis - „Aqua“ centro vadovas Edmundas Antanaitis, kuriam pareikšti įtarimai dėl piktnaudžiavimo. Specialiuoju liudytoju, anot prokuroro, yra „mažiausiai vienas žmogus“. Kaip skelbta anksčiau, šį statusą byloje turi Druskininkų vicemeras socialdemokratas Linas Urmanavičius. Taip pat anksčiau šiame tyrime liudytoja apklausta sveikatos apsaugos ministrė Rimantė Šalaševičiūtė.

STT tyrimo duomenimis, E.Antanaitis, kaip įtariama, kartais pasitelkdamas kai kuriuos Druskininkų savivaldybės darbuotojus organizuodavo žmonių apgyvendinimą viešbutyje „Aqua“ be jokios buhalterinės apskaitos, taip pat būdavo dalijamos įvairios dovanos – leidimai nemokamai pasinaudoti centro paslaugomis. Vienas, kaip įtariama, nemokamai privilegijomis naudojęsis asmuo - dabar jau buvęs Seimo pirmininkės Loretos Graužinienės patarėjas, anksčiau vadovavęs STT Žymantas Paceivičius buvo priverstas atsisakyti L.Graužinienės patarėjo pareigų. Žiniasklaidoje viešai įvardinti ir kiti centre lankęsi politikai, tarp jų - ministrai, Seimo nariai, tačiau neįvardyta, ar už jų nakvynes ir parko paslaugas buvo sumokėta, ar jie mokėjo patys.