Prezidentė Dalia Grybauskaitė šventiniame sveikinime kvietė visus padėkoti vieni kitiems už padarytus gerus darbus.

„Tegul šis Kūčių vakaras suteiks ramybės Jūsų namams. Tegul juos apgaubia šiluma, jaukumas ir dėkingumas, kad šįvakar vėl galime sėsti prie Kūčių stalo su artimais žmonėmis. Padėkokime vieni kitiems už viską, ką šiemet padarėme gero. Palinkėkime santarvės ir šeimose, ir Lietuvoje, ir visame pasaulyje.“, - rašoma prezidentės sveikinime.
Premjeras Algirdas Butkevičius, sveikindamas su šventėmis, dėkojo piliečiams „už sąžiningą darbą, tvirtą valią ir susitelkimą“.

„Tegul Jūsų šeimas, artimuosius supa meilė ir gaubia bendrystės jaukumas. Linkiu, kad Naujaisiais metais visus lydėtų sėkmės šypsenos. Veržlių, įdomių, dosnių ir sočių 2016 metų“, - sako premjeras.
Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė šventiniame vaizdo sveikinime kvietė visus išmokti priimti džiaugsmą ir padėkoti artimiesiems už kiekvieną galimybę būti kartu.

„Šv.Kalėdos yra amžinųjų vertybių - tikėjimo, vilties ir meilės liudijimas, o nuostabiausia tai, kad galime būti ne tik Kalėdų stebuklo liudytojai, bet ir patys jį sukurti brangindami šeimą, puoselėdami tradicijas, atverdami širdį dėkingumui už mūsų kasdienybės grožį ir prasmę“, - sako L.Graužinienė.

Bendrame kreipimęsi į tikinčiuosius Vilniaus arkivyskupas metropolitas Gintaras Grušas bei Vyskupas augziliaras Arūnas Poniškaitis ragina prisiminti „ypatingus Dievo prisilietimus“, apmąstant tiek kiekvieno gyvenime įvykusius, tiek esminius katalikų tikėjimo, Jėzaus Kristaus gyvenimo įvykius.

„Gailestingumo dovanas patiriame kasdien sekdami paskui Kristų. Kai mūsų dėmesys sutelkiamas į jį – visi neramumai tampa įveikiami. Vidinės ramybės dovana kviečia mus uoliai imtis gailestingumo darbų: vienišą kaimyną aplankyti, nuliūdusį paguosti, keleivį priglausti“, - rašoma vyskupų laiške.

Su šventėmis sveikina ir prezidentas Valdas Adamkus.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1924)