Paskutiniame posėdyje trečiadienį numatytas Pakuočių ir pakuočių atliekų tvarkymo įstatymo pataisos priėmimas, taip pat įtrauktas klausimas dėl šauktinių kariuomenės ateities.

Per šią sesiją Seimas, kaip numato įstatymai, patvirtino kitų metų biudžetą, pritarė trečiam prezidentės Dalios Grybauskaitės kandidatui į generalinio prokuroro pareigas - Ukmergės teismo teisėjui Evaldui Pašiliui, kai prieš tai buvo atmetęs dvi kitas kandidatūras.

Šalies vadovės siūlymu Seimas pritarė, kad iš visų siekiančiųjų aukštojo mokslo būtų reikalaujama bent vieno išlaikyto valstybinio egzamino, bet atmetė Švietimo ir mokslo ministerijos siūlymą septyneto balą įtvirtinti kaip gerai besimokančio studento kriterijų, leidęs tai nusistatyti kiekvienai aukštajai mokyklai, atskiroms programoms pagal jų specifiką.

Buvo patvirtintas Švietimo ir mokslo ministerijos teikimas nustatyti privalomą priešmokyklinį ugdymą šešiamečiams. Taip pat priėmė Pilietybės įstatymo pataisas, kurios leidžia užsienyje gimusiems vaikams išlaikyti Lietuvos pilietybę, jei gimdami įgyja kitą, taip pat dvigubą pilietybę galės turėti Lietuvai nusipelnę asmenys. Dar - įteisino pabėgėlių perkėlimą.

Taip pat parlamentas balsavo dėl Konstitucijos pataisos, kuri turėjo po apkaltos pašalintam „Tvarkos ir teisingumo“ lyderiui Rolandui Paksui atverti kelią į Seimo ir prezidento rinkimus, bet projektui priimti pritrūko balsų.

Pradėjęs svarstyti socialinį modelį, kurį sudaro darbo santykius liberalizuosiantis naujas Darbo kodeksas ir „Sodros“ pertvarką numatančių įstatymų pataisos, parlamentas jo priimti iki Kalėdų, kaip buvo žadėta, nespėjo. Į pavasario sesiją keliauja ir valstybės tarnybos reforma, kuri iš esmės keistų valdininkų atlyginimų skaičiavimą.

Seimas kasmet renkasi į dvi - rudens ir pavasario - sesijas. Rudens sesija prasideda rugsėjo 10 ir baigiasi gruodžio 23 dieną, pavasario analogiškai - kovo 10 ir birželio 30 dieną.