Nacionalinės žemės tarnybos vadovė Daiva Gineikaitė gruodžio 19 d. padarė avariją Kaune. Jai buvo nustatytas 1,66 prom. girtumas. Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimo bandymo suklastoti dokumentus ir taip nuslėpti D. Gineikaitės girtumą. Jos elgesį taip pat siūloma apsvarstyti Seimo Antikorupcijos komisijoje.

„Jeigu iš tikrųjų bus teismo sprendimas, kad važiavo išgėrusi ir ji būtų pasirašiusi protokolą, kad važiavo girta, aš iškart būčiau sakiusi, kad reikia ją atleisti ir daryti tarnybinį patikrinimą. Bet, kadangi yra teisės aktai, mes turime daryti tarnybinį patikrinimą ir vertinti jos pasiaiškinimus, kuriuose ji neigs, kad važiavo girta. Turime sulaukti teismo sprendimo arba kažkokios STT pažymos“, - laidoje „Aktualioji valanda“ kalbėjo V. Baltraitienė.

Žemės ūkio ministrė patvirtinimo, kad ministerija inicijuos tyrimą po teismo sprendimo, kuris turėtų paaiškėti iki sausio 20 d., jeigu teismas nesuabejos alkotesterio parodymais. Anot V. Baltraitienės, pati D. Gineikaitė turėtų priimti tam tikrus sprendimus.

Visą laidos „Aktualioji valanda“ įrašą galite išgirsti
www.ziniuradijas.lt/epizodas/2015/12/22/aktualioji-valanda/52151