Kaip informuojama STT pranešime spaudai, NŽT vadovė Daiva Gineikaitė buvo apklausta atliekant ikiteisminį tyrimą dėl piktnaudžiavimo ir dokumentų klastojimo siekiant nuslėpti galimą šios valstybės tarnautojos girtumo eismo įvykio metu faktą.

Apie 17.30 val. iš STT pastato D. Gineikaitė išvyko lydima advokato. Ji į žurnalistų klausimus neatsakinėjo, o advokatas sakė į visus klausimus atsakęs.

STT esantis DELFI korespondentas pasakoja, kad D. Gineikaitės apklausa tęsėsi daugiau nei keturias valandas. Apie 17 val. į tarnybą atvyko medikė, kuri dalyvavo D. Gineikaitės kūno apžiūroje.

Gydytoja valdininkės kūne ieško lašelinių ar kitų dalykų pėdsakų, kurie paaiškintų, kodėl moteris į ligoninę priduoti kraujo nuvyko tik praėjus 4-5 valandoms nuo avarijos.

D. Gineikaitės kūną apžiūrėjusi gydytoja sakė ant kūno radusi žymių, tačiau nedetalizavo, kokių.

Apie STT atliekamą ikiteisminį tyrimą informuota Žemės ūkio ministerija, kuriai yra pavaldi NŽT.

Pradėję šį tyrimą, vakar (gruodžio 21 d.) STT pareigūnai atliko asmenų, žinančių šio įvykio aplinkybes, apklausas.

Taip pat iš VšĮ Kauno klinikinės ligoninės buvo paimti tyrimui reikšmingi dokumentai.

STT atliekamą ikiteisminį tyrimą kontroliuoja ir jam vadovauja Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokurorai.

Ministrė dėl D.Gineikaitės inicijuoja tarnybinį patikrinimą

Žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė teigia inicijuojanti tarnybinį patikrinimą dėl NŽT vadovės Daivos Gineikaitės, kuri, policijos duomenimis, savaitgalį vairuodama neblaivi sukėlė avariją.

„Daroma komisija pradėti tarnybinį patikrinimą, nes, manau, yra ne vien administraciniai pažeidimai, bet gali būti ir kitokie“, - žurnalistams Seime antradienį sakė ministrė.

Anot ministrės, D.Gineikaitė jai neigė buvusi neblaivi ir sakė pati neketinanti atsistatydinti.

Ministrė pridūrė, kad net ir atlikus tarnybinį patikrinimą, nepriklausomai nuo jo išvadų būtų laukiama teismo sprendimo. Kaip informavo Kauno apylinkės teismas, byla dėl NŽT vadovės sukelto autoįvykio teisme turėtų būti nagrinėjama sausio 20-ąją.

„Jeigu teisme laimėtų, tai reikėtų sumokėti pinigus ir dar baudą už tai - žinote, kokie yra įstatymai. Manau, vis tiek turime laukti sausio 20-osios, teismo, kad ir pradėsime tarnybinį patikrinimą“, - tikino ministrė.

Policija teigia, kad neblaivi D.Gineikaitė šeštadienį Kaune sukėlė avariją. Jai alkotesteriu nustatytas vidutinis girtumas - 1,66 promilės.

Kiek anksčiau antradienį sveikatos apsaugos ministrė Rimantė Šalaševičiūtė BNS patvirtino, kad po avarijos papildomas kraujo tyrimas girtumui nustatyti buvo atliktas Kauno klinikinėje ligoninėje, čia teisėsauga vėliau atliko dokumentų poėmius. D.Gineikaitė šiuo metu yra apklausiama Specialiųjų tyrimų tarnyboje, kuri tiria įtarimus, kad po avarijos galėjo būti bandoma nuslėpti jos girtumą.

NŽT vadovė pirmadienį išėjo neapmokamų atostogų.

Kauno klinikinėje ligoninėje pradėtas vidinis patikrinimas

Kauno klinikinėje ligoninėje antradienį pradėtas vidinis patikrinimas po to, kai šioje įstaigoje kraujo tyrimą dėl blaivumo atliko Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT) direktorė Daiva Gineikaitė.

Įtariant, kad galėjo būti bandoma nuslėpti D.Gineikaitės girtumą, Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) pradėjo ikiteisminį tyrimą, kurio metu ligoninėje atliko dokumentų poėmius.

„Direktorius nusprendė ištirti situaciją viduje – kaip kas buvo iš tikrųjų. Siekiame išsiaiškinti, kas iš viso atsitiko, kas buvo – pasiaiškinti patiems sau aplinkybes. Mums patiems netikėtas buvo tas vizitas, todėl bandome susidėlioti detales“, – BNS antradienio vakarą sakė ligoninės atstovas spaudai Saulius Tvirbutas.

Tyrimo metu bus aiškinamasi, ar darbuotojai tinkamai atliko savo pareigas.

D.Gineikaitė antradienį kaip specialioji liudytoja apklausta STT. Pirmadienį kaip liudytojai buvo apklausti kai kurie Kauno klinikinės ligoninės medikai, jiems įtarimai nepareikšti.

Policija teigia, kad neblaivi D.Gineikaitė šeštadienį Kaune sukėlė avariją. Jai alkotesteriu nustatytas vidutinis girtumas - 1,66 promilės.

Kiek anksčiau antradienį sveikatos apsaugos ministrė Rimantė Šalaševičiūtė BNS patvirtino, kad po avarijos papildomas kraujo tyrimas girtumui nustatyti buvo atliktas Kauno klinikinėje ligoninėje, čia teisėsauga vėliau atliko dokumentų ir D.Gineikaitės kraujo mėginio poėmius. Anot ministrės, D.Gineikaitė kraujo mėginį tyrimui davė tik praėjus kelioms valandoms.