„Mano manymu, tai yra maksimaliai daug, ką buvo galima padaryti. Jeigu kas nors žino teisinį pagrindą, kuriuo vadovaujantis gali būti imtasi kitų veiksmų, tai būčiau labai dėkingas ir aš, ir, tikiuos, ministrė“, - BNS antradienį sakė V.Mazuronis.

Jis teigė, kad V.Baltraitienės pozicija yra „principinga ir teisinga“, o „šiandieninėje teisinėje bazėje ministras neturi galimybės vien įtarimais remiantis daryti kažkokius didesnius veiksmus“.

V.Mazuronis sveikino Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) sprendimą pradėti ikiteisminį tyrimą dėl galimo dokumentų klastojimo ir piktnaudžiavimo tarnyba, nes šioje istorijoje mato „daug dalykų, į kuriuos būtina objektyviai atsakyti“.

„Jeigu pasitvirtintų versija, kad valdininkė buvo neblaivi ir bandė suklastoti tyrimų rezultatus, akivaizdu, kad tai yra kriminalinis nusikaltimas. (...) tačiau jeigu pasitvirtintų, ką teigia pati valdininkė, tai irgi kriminalas“, -sakė Darbo partijos pirmininkas.

„Visuomenei reikalingas maksimaliai objektyvus tyrimas ir tas, kaip suprantu, dabar vyksta. Mano manymu, toje situacijoje turėtų būti labai, pagal galimybes, greitas ir griežtas situacijos įvertinimas, priklausomai nuo tyrimo rezultatų“, - pridūrė jis.

NŽT direktorė D.Gineikaitė, įtariama, šeštadienį neblaivi sukėlė avariją, šio eismo įvykio aplinkybes aiškinasi policija. Įtariant, jog buvo bandoma nuslėpti D.Gineikaitės galimo neblaivumo faktą, atskirą tyrimą pirmadienį pradėjo STT.

D.Gineikaitė pirmadienį išėjo neapmokamų atostogų. Ji neigia buvusi neblaivi ir tikina atlikusi kraujo tyrimą medicinos įstaigoje, tačiau kurioje konkrečiai sveikatos įstaigoje atliktas šis kraujo tyrimas kol kas nenurodoma.