Antradienio rytą interviu LRT radijui Ministras Pirmininkas sakė, kad šią situaciją pirmiausia turi vertinti žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė, kuriai pavaldi NŽT vadovė.

„Aš tikiu policijos pareigūnų atliktu tyrimu ir manau, kad šitas klausimas turėjo būti išspręstas labai greitai“, – sakė A. Butkevičius.

Premjeras informavo antradienio rytą kalbėjęs su V. Baltraitiene, kuri teigė laukianti teismo sprendimo, tačiau, anot A. Butkevičiaus, šiuo metu vyksta „nereikalingos diskusijos“ ar „atliekami papildomi tyrimai“.

„Manau, kad jeigu alkotesteris parodė 1,66 promilės, tai yra akivaizdus įrodymas, ir tokie žmonės valstybės tarnyboje neturtų dirbti“, – teigė jis.

Seimo vicepirmininkas Kęstas Komskis siūlo Seimo Antikorupcijos komisijai tirti incidentą dėl NŽT prie Žemės ūkio ministerijos direktorės.

Specialiųjų tyrimų tarnyba pirmadienį pradėjo tyrimą įtariant, jog buvo bandoma nuslėpti D. Gineikaitės neblaivumo faktą.

Prezidentūra: reikia įvertinti principingai

Prezidentės patarėjas vidaus politikai Mindaugas Lingė sako, kad Žemės ūkio ministerija turėtų principingai įvertinti jai pavaldžios Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT) vadovės Daivos Gineikaitės elgesį, jei pasitvirtins faktai, kad ji vairavo išgėrusi ir bandė nuslėpti savo neblaivumą.

„Bet kuri institucija, vadovus skirianti institucija, taip pat turėtų principingai pasižiūrėti į situaciją ir tos kartelės neleisti, jeigu iš tikrųjų yra tie faktai tokie, kokie jie yra pateikiami“, – „Žinių radijui“ antradienį sakė M. Lingė.

Mindaugas Lingė

Anot Dalios Grybauskaitės patarėjo, Prezidentė, būdama atsakinga už teisėjų korpusą, griežtai įvertindavo kiekvieną teisėjo vardo pažeminimo atvejį.

„Prezidentė šiuos dalykus vertindavo labai principingai ir tikrai yra daug teisėjų atleidusi už teisėjo vardo pažeminimą“, – teigė M. Lingė.

D. Gineikaitė, būdama galimai neblaivi, gruodžio 19 d. padarė avariją Kaune. Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) yra pradėjusi ikiteisminį tyrimą dėl galimo bandymo suklastoti dokumentus ir taip nuslėpti D. Gineikaitės neblaivumą. NŽT vadovės elgesį taip pat siūloma apsvarstyti Seimo Antikorupcijos komisijai.

Eismo įvykio vietoje po pūtimo į alkotesterį D. Gineikaitei buvo nustatytas 1,66 prom. girtumas, tačiau pati NŽT vadovė neigia savo girtumą ir tikina atlikusi kraujo tyrimą neįvardijamoje medicininėje įstaigoje.