„Kreipsimės į STT raštu ir į policiją, kad pateiktų visą medžiagą, ką gali. (...) Gausime atsakymą, ar jai pareikšti kokie nors įtarimai, ir tada spręsime“, - BNS antradienio rytą sakė V.Baltraitienė.

NŽT direktorė D.Gineikaitė, įtariama, šeštadienį neblaivi sukėlė avariją, šio eismo įvykio aplinkybes aiškinasi policija. Įtariant, jog buvo bandoma nuslėpti D.Gineikaitės galimo neblaivumo faktą, atskirą tyrimą pirmadienį pradėjo STT.

V.Baltraitienė sakė nematanti pagrindo atleisti D.Gineikaitę vien dėl to, kad ji figūruoja ikiteisminiame tyrime.

„Kiek yra figūruojančių ir visus atleisti vien tam, kad figūruoja, nes įtarimai nepareikšti, (...) turbūt šitaip negalėtumėme elgtis“, - teigė ministrė.

NŽT direktorė D.Gineikaitė, kuri, kaip įtariama, šeštadienį neblaivi sukėlė avariją, pirmadienį išėjo nemokamų atostogų. Policijos duomenimis, šeštadienio popietę neblaivi NŽT vadovė Kaune sukėlė avariją. 34-erių D.Gineikaitei nustatytas 1,66 promilės girtumas. Tuo metu pati D.Gineikaitė neigia buvusi neblaivi ir tikina atlikusi kraujo tyrimą medicinos įstaigoje, tačiau kurioje konkrečiai sveikatos įstaigoje atliktas šis kraujo tyrimas kol kas nenurodoma.

Žemės ūkio ministrė taip pat sakė nežinanti, kur D.Gineikaitė tikrinosi kraują.

„Tikrai nesakė, (kur tikrinosi), tikrai neklausiau ir tikrai nežinau. Tai yra ne mano kompetencijos reikalas“, - sakė V.Baltraitienė.

Vadovauti NŽT D.Gineikaitė pradėjo praėjusių metų gruodžio viduryje.