Dauguma Seimo frakcijų seniūnų žada paramą kandidatui ir tvirtino, jog balsavimas dėl trečiojo kandidato bus sėkmingas ir iki Kalėdų Generalinė prokuratūra turės naują vadovą. Pagal Konstituciją, generalinį prokurorą skiria ir atleidžia prezidentas Seimo pritarimu.

Didžiausią frakciją Seime turinčių socialdemokratų lyderis premjeras Algirdas Butkevičius sako, kad „yra sutarimas ir socialdemokratai 100 proc. balsuos už (pritarimą kandidatūrai)“. Paremti kandidatą partiečius ragina ir valdančiosios Darbo partijos valdyba.

Praėjusią savaitę prezidentės Dalios Grybauskaitės pasiūlytas kandidatas į Generalinės prokuratūros vadovus E.Pašilis turi 15 metų teisėjo darbo patirtį, savo karjerą jis pradėjo 1999 metais Ukmergėje. 2007–2012 metais buvo šio teismo pirmininkas.

Kandidatas teisininko kvalifikaciją įgijo Lietuvos policijos akademijoje ir Vilniaus universitete, dirbo Ukmergės rajono policijos komisariate Ekonominių nusikaltimų tyrimo tarnybos jaunesniuoju inspektoriumi, taip pat Mokesčių policijos departamento Vilniaus apskrities skyriuje Kvotos ir operatyvinės veiklos tarnybos inspektoriumi.

Seimas jau yra atmetęs du valstybės vadovės kandidatus į generalinius prokurorus. Spalio mėnesio pradžioje parlamentarai nepritarė siūlymui generaline prokurore skirti Kaišiadorių apylinkės teismo pirmininkę Editą Dambrauskienę. Vasarą atmesta Kauno apygardos teismo pirmininko Nerijaus Meilučio kandidatūra. Nepaskyrus vadovo, laikinai prokuratūrai toliau vadovauja generalinio prokuroro pavaduotojas Darius Raulušaitis.